InstaPay

InstaPay

Nykommeren med mange fordeler

InstaPay Test 2024

?

InstaPay

Månedsrabatt

Bonusprogram

Kampanjer

Kredittkort

Instapay

Årsavgift

0 kr

Valutapåslag

2,00 %

Uttaksgebyr

50 kr

Minimumsbeløp

0,00 % (min 0 kr)

Fakturagebyr

0 kr

Mobilbetaling

Ingen

Cashback
Reiseforsikring
Bonuser
Drivstoffrabatt
Rabatter

Annonselenke

Eff.rente 20,47%, 45 000, o/1 år, kostnad: 4 704, Totalt: 49 704

Fordeler

Få eksklusive tilbud og månedsrabatter.

Kredittkort som passer for deg som ønsker nedbetale kredittkortregningen over tid.

Blant markedets laveste renter.

Disponibel kredittramme på opptil 100 000 kr.

Ingen årsavgift eller etableringsgebyr.

Ulemper

Tilbyr ikke betalingsutsettelse

Vår mening

Instapay har veldig lav rente, men årsaken er fordi de tilbyr ingen dager med betalingsutsettelse. Vår vurdering lener seg mot og heller velge et kredittkort som har høyere rente, men f.eks en betalingsutsettelse på 50 dager. Instapay har også 5% rabatt hver måned i ulike kategorier som rullerer, alt fra hjem til reise og ferie.

Vår vurdering av InstaPay

Instapay Mastercard

Instabank er en digital bank som tilbyr sparing, lån og forsikring til sine kunder, og nå har de også kommet med et kredittkort som de har kalt Instapay Mastercard. De er også med i Bankenes Sikringsfond, noe som sørger for at sparepenger opptil 2 millioner er trygge om noe skulle skje med banken. Bankens motto er at de ikke tenker som en bank, men som kundene som skal bruke banken. Så langt har dette gitt suksess.

Ved siden av etterspurte banktjenester har Instabank også kundeservice med gode åpningstider. Du kan kontakte dem alle ukens dager på telefon 21 51 93 00. Foretrekker du å skrive, kan du bruke det nettbaserte kontaktskjemaet du finner på bankens hjemmeside.

Fakta om Instapay Mastercard

Det er to ting som skiller dette kredittkortet fra de fleste andre kredittkort på det norske markedet. Det ene er renten. Den nominelle renten på et kredittkort er normalt veldig høy. Gjerne opp i 25 % eller mer. Hos Instapay Mastercard ligger renten på 14,9 %. Det betyr at dette er kredittkortet med en av de laveste rentene på markedet.

Den andre tingen som gjør at dette kredittkortet skiller seg ut fra andre er det faktum at renten begynner å løpe i det du bruker kortet. Her er det altså ingen rentefrie dager. Dette betyr at kortet er best egnet for deg som betaler ned litt på den utestående summen hver måned.

Instapay Mastercard på samme måten som alle andre kredittkort, noe som vil si at du kan bruke det som betalingsmiddel alle restauranter, butikker og nettbutikker som godtar kredittkort. Du kan også bruke det til å heve penger i minibanken. Du har full oversikt og kontroll over kredittkortet ditt på nettbanken din hos Instabank.

Kredittkortets kostnader

Du kan maksimalt få en kreditt på 100 000 kroner. Den nominelle renten ligger på 14,9 %, og den effektive er på 20,47 %. Kortet kommer uten etableringsgebyr og årsavgift. Det månedlige termingebyret ligger på 40 kroner, og bruker du det i minibanken må du betale 50 kroner per gang. Det koster ingenting å bruke kortet som betalingsmiddel i inn- og utland, men dersom du bruker det i utlandet vil det tilkomme 2 % per handel i valutapåslag.

Kriterier for å søke om Instapay Mastercard

Alle som låner ut penger har visse krav til den som skal søke. Det gjelder også Instabank. For å søke om kredittkortet Instapay Mastercard må du oppfylle disse kriteriene:

  • Du må ha fylt 23 år.
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger.
  • Du må ha en årsinntekt på minst 250 000 kroner.
  • Din totale gjeld må ikke overstige 5 ganger inntekten din.
  • Du må kunne tåle en renteøkning på 5 %.

Slik søker du

Du søker ved å fylle ut skjemaet som ligger klart på bankens nettsider. Her må du oppgi fullt navn, adresse, telefonnummer samt en rekke opplysninger om dine økonomiske forhold. Det vil bli foretatt en kredittsjekk, og denne vil blant annet være avgjørende for hvor mye du kan få i kreditt.

Fordeler med Instapay Mastercard

Den store fordelen med dette kredittkortet er nettopp den lave renten. Dette er derfor et utmerket kort for deg som ikke betaler ut hele det skyldige beløpet med en gang, men foretrekker å betale minstebeløpet eller eventuelt litt mer enn det.

Du kan bruke kredittkortet som betalingsmiddel over alt, enten du handler i fysiske butikker eller over nett. Kortet kan også fungere som en form for økonomisk buffer, som du har liggende i tilfelle noe uforutsett skulle skje og du trenger penger. Dette kan være i tilfelle du gjerne vil bestille ferien mens billettene er rimelige eller må kjøpe nye hvitevarer. Så lenge du ikke bruker kortet, koster det ingenting å ha det liggende.

Det er også mulig å få en betalingsforsikring med kortet. Denne gjelder ved langvarig sykdom eller arbeidsledighet, og sørger for at de månedlige avdragene dine blir betalt. Dette kan være en god trygghet i hverdagen, spesielt om du føler at livet er litt usikkert.

Rabatt i ny kategori hver måned

Det er også mulig å få rabatter når du handler med Instapay Mastercard. Årets 12 måneder har fått tildelt hver sin kategori, som hageutstyr, møbler og interiør og så videre. Når du i den gitte måneden bruker kortet som betalingsmiddel når du handler innenfor den gjeldende kategorien får du 5 % i rabatt. Det lønner seg derfor å sjekke hvor du får rabatt før du handler, og planlegge innkjøpene deretter. Instabank lover også å komme med spennende kampanjetilbud året rundt.

Oppsummering

Instapay Mastercard er et nytt tilbud fra den digitale banken Instabank. Kortet har ingen rentefrie dager, men tilbyr i stedet en av markedets laveste renter. Ved siden av dette kan du dra nytte av ekstra sikkerhet i form av betalingsforsikring, og du kan glede deg over et rabattsystem der du kan få 5 % rabatt innenfor ulike kategorier.

Kortet kommer uten årsavgift, og er billig i bruk. Du må dog regne med et valutapåslag når du bruker kortet i utlandet.

Fordeler:

  • Hold oversikten i nettbanken.
  • 5 % rabatt i utvalgte kategorier hver måned.
  • Kortet kan brukes over hele verden.
  • Ingen årsavgift.
  • Lav rente.

Kortnavn

InstaPay

Kredittgrense

100 000 kr

Eff.rente

20,47%

Utsettelse

0 dager

Krav til inntekt

100 000 kr

Leverandør

Instabank

Nettside

http://www.instabank.no

Kundeservice

21 51 93 00

Epost

kundesenter@instabank.no

Sperre kort

21 51 93 00

Sammenlign InstaPay mot andre kort

InstaPay

InstaPay

TF Bank

TF Bank

Lendo kredittkort

Lendo kredittkort
Kredittgrense

100 000 kr

150 000 kr

150 000 kr

Effektiv rente

20,47%

23,51%

21,82%

Utsettelse

0 dager

43 dager

50 dager

Årsavgift

Ingen årsgebyr

0 kr

0 kr

Cashback
Reiseforsikring
Bonuser
Drivstoffrabatt
Søk nåSøk nåSøk nå

Fant du ikke riktig kort?

Vurdert av

Richard Hamre

Finansrådgiver og kredittkort ekspert

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Har du spørsmål eller tilbakemelding på kortet?

Send oss en melding

Sist oppdatert: Apr 16, 2024

Spørsmål og svar

Hvis du søker etter et vanlig kredittkort som gir deg tilgang til en kredittgrense, får du avslag hvis du har betalingsanmerkninger eller har en dårlig økonomisk historikk. De eneste kortene du kan få med betalingsanmerkninger er virtuelle kort som Curve, Revolut og Wise.

Vanligvis tar det 3 til 5 virkedager før kredittkortet havner i postkassen etter at banken godkjenner søknaden din. Når det gjelder virtuelle kort som har base i utlandet er leveringstiden noe lenger.

Hvis du ikke bruker kredittkortet blir du fakturert et årlig innaktivitets gebyr på 400 kroner, på virtuelle kort betaler du ingenting for innaktivitet på kortet.

Trenger du hjelp? Besøk kredittkort skolen

Andre guider om kredittkort

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort