Kundeservice

Her får du svar vedrørende kredittkort - og hvordan vi jobber.

Generelt

Hvem står bak tjenesten?

Det er Compary AB med Org.nr 556955-1004 som eier, drifter og oppdaterer Kredittkortlisten.no. Compary AB har hovedkontor på Stora Badhusgatan 20, 411 21, Göteborg. Jobber du i en avis kan du besøke vår pressekontakt side.

Hvor gammel må man være for og søke på kredittkort

I Norge er aldersgrensen for å kunne søke om et kredittkort vanligvis 18 år. Dette betyr at du må være minst 18 år gammel for å kunne bli godkjent for å få ditt eget kredittkort. Aldersgrensen er fastsatt for å sikre at personer som søker om kredittkort, har en viss grad av økonomisk modenhet og ansvar. Det finnes også flere banker som har en aldersgrense på 20 og 23 år også.

Kan jeg kansellere kredittkort søknaden jeg sendte?

Enten du søker gjennom en kredittkortmegler eller direkte hos en bank, vil du alltid motta et tilbud først. Dersom du er tilfreds med tilbudet, kan du enkelt signere kontrakten ved hjelp av Bank ID. Det er viktig å nøye vurdere ditt behov for kredittkortet før du aksepterer tilbudet. Det er også verdt å merke seg at du kan si opp kredittkortet umiddelbart etter mottak, forutsatt at du ikke har brukt det til å foreta kjøp. I slike tilfeller trenger du ikke å tilbakebetale noen beløp.

Hvordan velger jeg riktig kredittkort?

Det finnes ingen fasit alle kan følge med og finne det 'perfektet' kredittkortet, men vi kan si at det innebærer og kartlegge hva du ønsker og bruke kortet til og hvilken fordeler som er viktig for deg. Når det gjelder fordeler finnes det cashback, reiseforsikring, bonuser og fordelsprogramEller så kan du også lese mer i kredittkort skolen vi har.

Får jeg søkt på kredittkort hvis jeg har betalingsanmerkning?

Nei, du kan ikke få kredittkort hvis du har betalingsanmerkning eller inkasso krav som er utestående.

Hvilken kredittkort har vi på tjenesten vår?

Vi har samlet 90 av 288 kredittkort som er tilgjengelig i Norge. Finansportalen.no er samarbeidspartneren vår når det gjelder og få innhentet oppdaterte renter/gebyrer fra bankene. Vi har håndplukket 90 av de beste kortene i Norge og presentert dem på en ryddig og enkel måte på kredittkortlisten.no.

Kredittkort informasjon

Er det bindingstid på kredittkort?

Nei, du kan si opp kredittkortet når du vil.

Hva er minste beløpet jeg må betale hver måned på kortet?

Hver bank fastsetter sine egne regler for dette, men som en generell retningslinje må du vanligvis betale minst 3,5% av den utestående saldoen ved slutten av hver måned. Vår sterkeste anbefaling er å tilbakebetale hele beløpet du har lånt før rentene begynner å påløpe, noe som vanligvis skjer etter 45 dager. Kredittkort har ofte svært høye rentesatser, men hvis du klarer å tilbakebetale alt innen utsettelsesperioden er over, kan kredittkort være et svært verdifullt økonomisk verktøy.

Hvilken fordeler burde man ha i ett kredittkort?

Det finnes tre fordeler som er populære blandt de som eier kredittkort, det er reiseforsikring, cashback og fordelsprogram.

Hva er en kredittkort megler?

I de siste årene har selskaper som Lendo, Motty og Zensum gjort sitt inntog som mellommenn mellom deg som søker og bankene. Deres rolle er å formidle din søknad til flere banker, som deretter presenterer sine tilbud til deg. Dette gir deg muligheten til å spare tid og enkelt sammenligne flere tilbud uten behov for å kontakte bankene individuelt. Les mer om dette tema her.

Hvor stor dekning har reiseforsikring på kredittkort?

Reiseforsikring på kredittkort gjelder kun når 50% av hele reisen er finansiert med kredittkortet. Noen banker har dekningsgranti på 45 dager, mens andre har dekningsgranti på opptil 90 dager. Les mer om dette på kredittkort med reiseforsikring.

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort