Burde jeg betale regninger med kredittkort?

Mange som eier kredittkort betaler regninger med et kredittkort, men er det fornuftig og kan du spare opp bonuser ved og gjøre det? Vi har undersøkt forskjellige kredittkort og forteller deg om du burde betale regninger med kredittkort eller ikke.

Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.
Les mer om hvordan vi jobber.

Den korte versjonen

Betale regninger med kredittkort kan være en god måte og tjene opp bonuspoeng eller cashback på - Men det øker også risikoen for at du havner bakpå betalinger å vil potensielt begynne betale renter på utestående saldo. Med noen regninger vil det gi mening å bruke kredittkort, men andre ikke.

Er det du lurt å betale regninger med kredittkort?

Å betale andre kostnader med kredittkort kan virke som en fornuftig ide, men burde du gjøre det?

Noen regninger kan betales med kredittkort, noen burde du unngå. Før vi hopper i dybden av hvordan type regninger du burde kredittkort ser vi på fordeler og ulemper med dette.

Fordeler og ulemper med og bruke kredittkort til å betale regninger

Fordeler:

 • Kan tjene opp bonuspoeng og cashback

 • Kan være eneste utveien hvis kontoen er tom

 • Kan automatiseres med AvtaleGiro

Ulemper:

 • Kan føre til økonomiske problemer

 • Dyre regninger burde ikke betales med kredittkort

Var bedre å betale regninger med kredittkort før

For noen år siden kunne man tjene opp langt mer bonus når du betalte regninger med kredittkort en nå til dags. Mange klarte og samle opp flere poeng ved og bruke tjenesten Payr som lot deg tjene cashback pluss poeng når du betalte regninger.

Ting har endret seg

I dag har nordmenn skyhøy gjeld og banker prøver deres beste å hjelpe forbrukere med å redusere denne gjelden. Derfor anbefaler også bankene at visse regninger ikke betales med kredittkort.

Du vil ikke tjene cashback eller bonuspoeng hvis du betaler disse regningene med kredittkort:

 • Skattesmell

 • Legeutgifter

 • Kjøp av kjøretøy

 • Operasjer og plastikk kirurgi

 • Boligleie

 • SFO/Barnehage

Disse regningene kan du betale med kredittkort

Hvis vi ser på landets mest populære kredittkort som er blant annet LendoMorrow Bank og Re:member har alle disse kredittkortene gode fordeler hos nettbutikker.

Hvis vi tar Re:member Black som et eksempel har dette kortet inntil 25% cashback på over 200 nettbutikker gjennom fordelsprogrammet Re:member Reward.

Det betyr at hvis du handler på butikker som Apple Store, AliExpress, Microsoft eller CDON kan du betale regningen med kredittkort.

Du vil også tjene opp bonuspoeng og cashback:

 • Apple Store (2% Cashback)

 • AliExpress (5% Cashback)

 • Microsoft (10% Cashback)

 • CDON.com (8% Cashback)

Eksempel: La oss si du betaler en regning på 1 000 kroner med kredittkortet fra CDON - Du vil da får 80 kr tilbake i bonuser og cashback som føres over til kredittkortet som tilgjengelig saldo.

Les også: Kredittkort med cashback

Handler du mye på Komplett.no?

Flere av oss handler mye på Komplett.no som er Norges største nettbutikk for digitale produkter som f.eks telefoner, datamaskiner og nettbrett.

Komplett.no tilbyr også utsendelser av en faktura som du må betale 14 dager etter kjøpet - Denne burde betales med kredittkortet!

Som du kanskje vet er Morrow Bank (Tidligere Komplett Bank) eid av samme eiere som Komplett.no - Derfor får du tilgang på gode bonus fordeler når du handler i nettbutikken og betaler regningen med Morrow kortet.

 • Du tjener 4% bonus når du handler på Komplett.no

 • Du tjener 2% bonus på varekjøp i over 200 nettbutikker

Vår konklusjon

Det spørs veldig hvilket kredittkort du har, og hvor du skal handle. Det krever faktiskt litt forståelse over hvor du får rabatter, cashback og bonuser.

Hvis du vet at et kredittkort har cashback og bonusordning i nettbutikker du ofte handler fra kan det lønne seg og betale disse regningene med kredittkortet.

Men derimot så vil det ikke lønne seg å betale tradisjonelle utgifter som boligleie, barnehage, tannlege og strøm med kredittkortet.

Ja det kan du, men du burde ikke betale dyre regninger med kredittkort. Husk at et kredittkort er gratis og bruke i en viss periode (Vanligvis 45 til 50 dager) før du må begynne og betale renter på det du har lånt.

Noen leverandører av kredittkort registrerer en betaling av regning som kontantuttak - Dette kan koste alt ifra 35 kr til 75 kr - Kredittkortlisten.no opplyser om dette før du bestiller et kredittkort.

Det finnes ingen fasit på det. Det spørs veldig på handlemønsteret ditt og hvilken butikker du ofte handler i. Avklar hvilken butikker du ofte kjøper produkter i, og finn et kredittkort som tilbyr cashback eller bonusopptjening i disse butikkene - Men folket er veldig glad i Lendo, Morrow Bank og Re:member.

Slik velger vi kredittkort

Våre ansatte bruker en mengde kredittkort på daglig basis og er godt kjent i bransjen. Hvis noen i teamet vårt ikke vil anbefalt det til en venn eller et familiemedlem, vil vi heller ikke anbefale det på Kredittkortlisten. Våre meninger er våre egne og har ikke blitt vurdert eller godkjent av våre annonsepartnere.

Beste kredittkort fra våre partnere

Hvordan vi velger

Søk nå

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

24,4%

Eff.rente

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.

Bank Norwegian Visa
Søk nå

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

25,16%

Eff.rente

Eksempel: Eff. Rente 26,07% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 265 totalt kr. 28 265

TF Bank Mastercard
Søk nå

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

27,19%

Eff.rente

Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.

Trumf Visa
Søk nå

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

17.12%

Eff.rente

Eks: Nom.rente 19,90%, eff.rente 22,90%, lånebeløp 15 000, nedbetalt / o 12 måneder, kost: 3 436, tot: 18 436.

Santander Red Visa
Søk nå

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

20,47%

Eff.rente

Eff.rente 20,47%, 45 000, o/1 år, kostnad: 4 704, Totalt: 49 704

InstaPay

Richard Hamre

Richard@kredittkortlisten.no

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite

Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort