SAS Mastercard Premium - Perfekt for deg som reiser mye

Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.

Alt du trenger å vite om SAS Mastercard Premium og Eurobonus.

Et SAS Mastercard Premium er kanskje det beste reisekortet på markedet, dersom du reiser ofte med SAS og trives innenfor Star Alliance-selskapene. Når det kommer til reisebelønninger har kortet en rekke fordeler, inkludert muligheten til å samle Eurobonus-poeng på alle hverdagskjøp.

Men det er mye mer ved dette Premium-kortet, så vi skal se nærmere på alle fordelene, ulempene og selvsagt: hvordan du kan maksimere inntjeningen av poeng. 

  10 000 poeng i velkomstgave

  SAS Eurobonus World Mastercard Premium

  SAS Eurobonus World Mastercard Premium
  Annonselenke Søk nå Info
  Fordeler med SAS Eurobonus World Mastercard Premium
  • Som førstegangs kunde får du 10 000 poeng som velkomstgave, dette dekker nesten to gratis netter på hotell.
  • Reiseforsikring med meget god dekning. 50% av reisen må betales med kredittkortet. Forsikringen dekker inntil 3 øvrige medreisende.
  • Når du handler for 100 kroner får du 15 SAS EuroBonus-poeng, og når du betaler i lokal valuta i utlandet får du 20 Ekstrapoeng / 100 kroner.
  • Tilbyr to gratis lounge besøk på over 1.300 flyplasser hvert år. Etter det koster vært besøk 320 kroner.
  Effektiv rente 29,43 %
  Kredittgrense 100 000 kr
  Årsgebyr 1 495 kr
  Du kan ikke ha betalingsanmerkning eller inkasso når du søker på kredittkort.
  Eff. rente 29,43 %. 50 000 o/12 m. Totalt: 56 937 kr

SAS Mastercard Premium i et nøtteskall

 • Tjen inntil 25 Eurobonus-poeng/100 kroner brukt
 • Få 10 000 ekstrapoeng i velkomstbonus
 • Mange muligheter for å tjene bonuspoeng 
 • Kan brukes til å oppgradere reisen med lounge, Fast Track og mer

Hvordan fungerer SAS Mastercard Premium og Eurobonus?

Eurobonus-poeng er SAS sitt lojalitetsprogram. Med SAS Mastercard Premium samler du Eurobonus-poeng på alle kjøp. Poengene du opptjener kan du bruke til å oppgradere reiser, tilgang til lounges, leiebiler, hoteller og til og med kjøpe varer i EuroBonus Shop. Dette er en utmerket måte å gjøre reisen din litt mer luksuriøs, uten å måtte bruke ekstra penger.

SAS Mastercard Premium gir deg også tilgang på programmet Fly Premium, hvor du kan reise med SAS Plus eller SAS Business, få tilgang til Fast Track, og kun betale SAS Go-pris. 

Inntjeningen av poeng er på opptil 25 Eurobonuspoeng per 100 kroner brukt, avhengig av hvor og hva du bruker kortet til. Så enkelt er det! Vel, kanskje ikke så enkelt. 

I motsetning til konkurrenten Norwegian, er ikke et Eurobonus-poeng verdt én krone. Det hele er rett og slett litt mindre intuitivt å forstå seg på, men det betyr slettes ikke at fordelsprogrammet er dårligere. Hvor langt du kan reise for dine poeng er likevel en viktig del av å forstå hvordan programmet fungerer, og heldigvis har SAS laget en oversikt på denne siden

Slik maksimerer du inntjeningen

Med det ute av verden, la oss se på SAS Mastercard Premium – et kredittkort som lar deg tjene opp Eurobonus-poeng i det daglige. 

SAS Mastercard Premium kommer med en rekke fordeler. Det er ingen grense for hvor mange poeng du kan samle, og har du et relativt høyt forbruk og er flink til å bruke (og nedbetale) kortet, kan du altså unne deg inntil flere gratisreiser. 

Slik er poengopptjeningen oppdelt:

 • 15 poeng per 100 kroner på alle kjøp i norske kroner
 • 20 poeng per 100 kroner når du betaler i lokal valuta i utlandet
 • 25 poeng per 100 kroner når du kjøper billetter hos SAS

Du kan også opptjene såkalte Statuspoeng hver måned du bruker kortet. Disse beregnes som 25% av månedens opptjente ekstrapoeng på kortet. Tjener du for eksempel 4800 ekstrapoeng på en måned får du 1200 statuspoeng i tillegg. 

Leier du bil gjennom Avis og betaler med kortet hiver SAS også på 500 ekstrapoeng der. 

På toppen av dette gir kortet deg hele 10 000 bonuspoeng når du får innvilget søknaden din og bruker kortet innen 30 dager – noe vi trygt kan kalle en pangstart på opptjeningen. 

Kortet har også reiseforsikring inkludert, og gir deg tilgang til SAS sine eksklusive lounger ved å bruke dine poeng. 

Har flere i familien som ønsker å bruke kortet kan du få et såkalt PointEarner-kort for 295,- i året. Gjør du et kjøp med dette kortet innen 30 dager får du dessuten 1000 ekstrapoeng der også.  

Ulemper med SAS Mastercard Premium

Kortet har faktisk ikke mange ulemper sett med våre øyne, så lenge du alltid betaler hele det utestående beløpet før fristen. Det er fordi kortet har en relativt høy effektiv rente på 29,43%. 

Utenom dette har kortet også en høy årsavgift på 1855 kroner i året. Du må altså bruke kortet en god del for at det skal lønne seg. 

Kortet stiller også dels høye krav til deg som søker, og er beregnet på voksne med god økonomi. 

Krav til søker

For å søke om SAS Mastercard Premium stilles det selvsagt krav. 

 • Du må være minst 18 år gammel. 
 • Ha inntekt på minst 200 000 kroner
 • Være bosatt i Norge 
 • Ha en god kredittvurdering

Oppsummering

SAS Mastercard Premium kan være et sterkt kort for deg om du reiser ofte med SAS og vil tjene opp Eurobonus-poeng på alle daglige kjøp. Poengprogrammet er generøst og kommer med mange muligheter til å tjene opp bonuspoeng.

Den spesielt generøse velkomstbonusen og mulighetene for å tjene poeng på flere kort med PointEarner gjør dette til et flott kort for flere familiemedlemmer. Utnytter du kortet til det maksimale kan det raskt bli verdt den høye årsavgiften.

Med en særs høy effektiv rente er det likevel viktig at du har orden på økonomien og betaler ned hele gjelden før fristen. 

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort