Lunar kredittkort - Spar penger med app og prepaid kort

Blad ned til artikkel
Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.

Hvorfor stole på oss?

Våre kredittkort eksperter deler sine egne erfaringer og gir ærlige analyser for å hjelpe deg å ta beslutninger som gagner deg mest mulig. Mens vi mottar provisjon gjennom våre samarbeidspartnere til kredittkort-søknader, annonser og tydelig merket sponsede innhold, er vårt redaksjonelle innhold og kredittkort analyser helt våre egne.

Har du en konto til regninger, en til å handle, og en til å spare i forskjellige banker? Slutt med dette. Få alt samlet gjennom en og samme tjeneste som gir deg tilgang til alle finansielle tjenester du har behov for. Lunar-appen vil ikke at du skal avslutte dine bankforhold - tvert imot.

De gir deg heller muligheten til å integrere alle bankkontoer og kort du har i dag for å få en mer oversiktlig økonomi, og i tillegg gi deg en rekke fordeler når du handler med kortet som er tilknyttet appen.

Hva er Lunar?

Hovedformålet med Lunar er å gi deg full kontroll over økonomien din i en og samme app. Har du et kundeforhold i flere banker gir Lunar deg en brukervennlig plattform for å investere, betale regninger, handle på nett, i butikk eller i utlandet. Det er en dansk app som ble opprettet i 2015, og er tilgjengelig i Norge, Sverige og Danmark, og fikk egen banklisens gjennom det danske banktilsynet i 2019.

Her er noen av fordelene med Lunar bank app:

  • Spare - Opprette sparekonto med 2,25% rente
  • Investere - Kjøpe aksjer med en lav kurtasje
  • Handle - cashback på eksklusive kampanjer
  • Budsjettere - Hold orden på din økonomi og alle bankforhold

De tilbyr altså en integrert løsning for alle dine bankforbindelser, og du kan enkelt handle og gjøre transaksjoner med ditt eget kort som kan benyttes i minibanker, på nettbutikker og butikker i utlandet uten gebyrer.

Hva er Lunar Bank app?

Appen er hovedverktøyet du trenger for å organisere økonomien din. Når du logger deg inn får du muligheten til å opprette sparekonto, sende penger utenlands, investere i aksjer, og betale regninger. Lunar har altså ikke en fysisk bank som du kan besøke, men de har norsk support på chat og epost for å hjelpe deg om det oppstår problemer.

Hvorfor burde jeg bruke lunar appen?

Det er flere gode årsaker til å bruke denne appen, som tilbyr en rekke forskjellige fordeler som du ikke får via tradisjonelle banker her i Norge.

Lavere gebyrer på uttak - Reiser du ofte får du lavere transaksjonskostnader enn med ditt norske kort. Du betaler kun 1% av beløpet ut tar ut i minibanker, noe som er halvparten av hva andre banker opererer med. Har du Premium eller Pro abonnement, slipper du faktisk gebyrer helt!

Alltid penger tilgjengelig - Med Lunar får du kontaktløs betaling og trenger aldri å være redd for å miste kortet i utlandet. Du kan sperre kortet selv og sende midler via kontantuttak for å sikre at du har midler til å fortsette ferien.

Tilknytt alle kontoer - Sørg for at du får full oversikt over økonomien din, selv om du bruker forskjellige banker til sparing og regninger. Her får du alt av økonomien din samlet på en og samme app.

Dette er bare noen av fordelene som alle brukere får, og i tillegg har de flere abonnement med andre fordeler som reiseforsikring, betalingsforsikring og mye mer.

Er Lunar bank trygg å bruke?

Selskapet er regulert av det danske finanstilsynet, som har de samme retningslinjene for god forretningsskikk som i Norge. I tillegg er pengene dine også sikret like godt som i en norsk bank via sikringsfond.

Selve appen tar flere forholdsregler for sikkerhet for sine brukere, med flere måter å sørge for at din personlige informasjon ikke kommer på avveie, eller skal kunne hacke kontoen din. Du kan for eksempel legge til to-faktor autentisering slik at du sikrer deg selv om noen får tak i ditt passord.

Lunar Erfaringer

Vår erfaring er at appen passer godt til de som ønsker en mer oversiktlig bankhverdag for hele familien. Du kan ha flere kort tilknyttet din Lunar app, som er perfekt om du har ungdommer i huset som du trenger å overføre penger til en gang i blant.

Ved å samle alle banktjenester på et sted, er det mye enklere å få koll på forbruket, og dermed mye enklere å sette et budsjett og spare penger til ting du ønsker å kjøpe deg. Du kan til og med legge inn faste trekk og nyte en god rente fra banken på brukskontoen.

I skrivende stund har bank-appen over 500 000 brukere i Skandinavia, og dette tallet vokser stadig vekk. Om du er usikker på om appen er til å stole på, kan du lese mange gode Lunar erfaringer fra kunder på Trustpilot hvor både nordmenn, svensker og dansker legger jevnlig ut skryt over hvor brukervennlig appen er.

Kan jeg ta ut penger med Lunar kortet?

Det billigste er om du kan betale direkte med kortet. Det fungerer på alle butikker og tjenester som aksepterer visa kort. Men har du behov for å ta ut penger, koster dette 8 kroner i gebyr hos norske minibanker. Dette er faktisk ganske lavt i forhold til enkelte banker i Norge som tar 30 kroner for uttak i minibanker.

I utlandet er kortet mye rimeligere en å bruke enn ditt norske bankkort. Du betaler 1% av beløpet du tar ut men minst 30 kroner i gebyr.

Men er du betalt medlem av Lunar, kan du faktisk slippe disse gebyrene helt, både her hjemme og i utlandet.

Forskjellige kontotyper hos Lunar

Banken tilbyr tre forskjellige kontoer som heter Standard, Premium og Pro. Men hvilken passer best for deg? Vi har oppsummert de viktigste fordelene på hver enkelt kontotype.

Standard - Denne kontoen har ingen fast avgift per måned, og gir deg tilgang til brukskonto med 2,25% rente, Lunar app med full oversikt over din økonomi, og et fysisk visa-kort som er tilknyttet pengene dine. Den største ulempen med Lunar Standard er at kontoen gir deg ikke tilgang til å ta ut penger gratis i Norge og i utlandet.

Premium - Her kan du ha opptil 3 kort og 3 forskjellige kontoer, som er perfekt for familier som ønsker en felles bank for å overføre midler mellom hverandre. I tillegg vil ikke Lunar belaste deg for verken uttaksgebyr eller vekslingsgebyr mens du handler i utlandet. Reiseforsikring og bagasjeforsikring er også inkludert i kortet, og abonnementet koster ikke mer enn 79 kroner per måned.

Pro - Du kan tilknytte opptil 6 konto og få tilknyttet 2 Visakort samt din et eksklusivt inngravert metallkort til deg selv. I tillegg får du alle de samme fordelene som med Premium-abonnementet. I jevne mellomrom kommer det også spesielle cashback tilbud og kampanjer gjennom Lunar appen, som gir deg store kjøpsfordeler på kjente nettbutikker. For alle disse fordelene betaler du kun 149 kroner i måneden.

Det er nok Premium-kontoen de fleste går for, i og med at Pro gir ikke så veldig mange fordeler i forhold til Premium.

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort