Kredittkort for bedriften

Trenger din bedrift et kredittkort for de ansatte? Eller driver du eget foretak og søker et kort som har fordeler for deg som er daglig leder? I denne guiden ser vi nærmere på kredittkort som passer for dem som driver bedrift, eller er ansatt.

Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.

Beste kredittkort for bedrifter

Beste kredittkortet du kan velge for dine ansatte er fra TF Bank. Et "all-around" kredittkort som sikrer de ansatte opptil 30% rabatt på hotell, resturanter, klær og ulike nettbutikker i hele Norge. TF Bank Mastercard har 43 dager betalingsutsettelse og gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

  TF Bank Mastercard

  TF Bank Mastercard
  Annonselenke Søk nå Info
  Fordeler med TF Bank Mastercard
  • 100% gebyrfritt kredittkort, også for kontantuttak.
  • Dealpass - opptil 30% rabatt på hotell, restauranter, klær, sko og nettbutikker.
  • Gratis reise- og avbestillingsforsikring.
  • Kredittkortet gir deg inntil 43 dager rentefri kreditt når du betaler for varer eller tjenester.
  • Betalingsforsikring for utestående saldo er tilgjengelig som tillegg.
  Effektiv rente 26,69 %
  Kredittgrense 150 000 kr
  Årsgebyr 0 kr
  Du kan ikke ha betalingsanmerkning eller inkasso når du søker på kredittkort.
  Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

6 gode kredittkort for din bedrift

Om dine ansatte trenger et kredittkort vil det være gunstig og ha et kort med fordeler som cashback, reiseforsikring og drivstoffrabatt. Ofte reiser man mye, kjører mye og gjør digitale kjøp på nett. Med TF Bank Mastercard som er vår anbefaling får du alle disse godene inkludert, men under kan du finne 6 andre gode kredittkort bedrift.

Kredittkort Rente Fordeler

Re:member Black

25.40%

Cashback og reiseforsikring

Gebyrfri Visa

23.41%

Drivstoffrabatt, reiseforsikring og cashback

Bank Norwegian Visa

24,40%

Reiseforsikring og cashback

Morrow Bank Mastercard

24,73%

Reiseforsikring, drivstoff, bonuser og cashback

FlexiVisa

25.33%

Drivstoffrabatt og cashback

Santander Red Visa

17.12%

Kun KickBack program

Hvilket kredittkort er riktig for din bedrift?

Før de ansatte i bedriften får tilgang til et kredittkort burde du vurdere disse punktene.

 • Kredittkort bedrift med firma ansvar

  Din bedrift vil bli kredittsjekket når du søker et på kredittkort, ofte må du også dokumentere gyldig årsregnskap fra 2/3 år. Det vil også være din bedrift som er ansvarlig for all aktivitet som foregår med kredittkortet. Du mottar også en samlefaktura dersom det er flere en ett kredittkort.

 • Kredittkort med personlig ansvar

  Velger du kredittkort bedrift med personlig ansvar vil personen som mottar kortet bli kredittsjekket. Betalingsanmerkninger vil føre til avslag på søknad. Med personlig ansvar kredittkort (bedrift) vil den ansatte motta egen faktura, akkurat som om det skulle vært privateid.

 • Virtuelle bedriftskort

  I visse tilfeller kan bedriften også dra nytte av virtuelle kredittkort. Disse kortene har visse begrensninger, men de gir også mer fleksibilitet. Virtuelle bedriftskort er ideelle når du gjennomfører mindre utgifter i jobbsammenheng, som for eksempel bussbilletter eller togbilletter.

Beste bedriftskort for større bedrifter

Dersom din bedrift har mer enn 100 ansatte og ønsker økt kontroll og oversikt internt, vil det være lurt å vurdere Eurocard som et bedre alternativ.

Eurocard Gold Eurocard Gold Koster 645 kr i året
Fordeler
 • Utmerket firmakort til bedrifter i alle størrelser. Gjør det lettere å bokføre samt rapportere utlegg.
 • Bedriften kan enkelt administere flere kort og hente faktura på kjøp som har blitt gjort med Eurocard Platinum.
 • Med concierge-tjenesten får du assistanse til å planlegge reiser, reservere bord på restauranter og anbefalinger om hva du bør oppleve av aktiviteter under reisen.
 • Medlemskapet for Priority Pass er gratis, men du betaler 32 $ hvert besøk du gjør til en VIP lounge. Det samme gjelder om du har med gjester under turen.
Eurocard Platinum Eurocard Platinum Koster 1650 kr i året
Fordeler
 • Utmerket firmakort til bedrifter i alle størrelser. Gjør det lettere å bokføre samt rapportere utlegg.
 • Bedriften kan enkelt administere flere kort og hente faktura på kjøp som har blitt gjort med Eurocard Platinum.
 • Med concierge-tjenesten får du assistanse til å planlegge reiser, reservere bord på restauranter og anbefalinger om hva du bør oppleve av aktiviteter under reisen.
 • Medlemskapet for Priority Pass er gratis, men du betaler 35 $ hvert besøk du gjør til en VIP lounge. Det samme gjelder om du har med gjester under turen.

Spørsmål og svar

Kan jeg som ansatt få kredittkort?

Ja, du kan velge et kredittkort privat eller på firma. Hvis du velger det via firma må du dobbeltsjekke dette med arbeidsgiveren din først. Ofte har større bedrifter direkte avtaler med selskapet Eurocard. Hvis du jobber i en mindre bedrift er det tviltsomt at bedriften samarbeider med Eurocard, men da kan du velge en privat løsning.

Hvem vil være ansvarlig for kredittkortet?

Dersom du har fått et kredittkort via arbeidsgiver er det arbeidsgiveren som er ansvarlig for at betaler tilbake det du låner, men det betyr ikke at man kan gjøre som man vil. Om du misbruker kredittkortet kan du risikere og miste kredittkortet og i værste fall jobben.

Vil et firmakort koste meg noe?

Om du velger kredittkortene vi nevnte på toppen av artikkelen har de 0 kroner i årsgebyr. Om bedriften din bruker Eurocard koster det fra 515 til 1595 kr i året, dette trekkes fra din lønn. Forhør deg med arbeidsgiver om du er i tvil.

Hva er kredittkort bedrift

Kredittkort bedrift betyr at kredittkortet er registrert på bedriften, men at det er en ansatt som bruker kredittkortet.

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort