Kredittkort for studenter

Er du student og vurderer et kredittkort? Vi hjelper deg med og finne et kredittkort som passer ditt behov som student.

Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.

Er du student og søker kredittkort?

Hvis du er student, lurer du kanskje på om det er verdt å få et kredittkort. Svaret er: det kommer an på. Kredittkort kan være en fin måte å bygge opp kreditthistorien din å begynne og etablere seg en økonomisk forståelse. Men det kan også være en fristelse til å bruke for mye penger med et kredittkort.

Så hvordan vet du om et kredittkort er riktig for deg? Tenk først på dine økonomiske mål. Hvis du prøver å spare penger eller betale ned gjeld, er et kredittkort sannsynligvis ikke det beste verktøyet for deg - Men hvis du ønsker friheten et kredittkort kan gi deg med tanke på reiseforsikring og cashback bør du lese videre.

Tenk på dette før du bestiller kredittkort som student

Her er noen ting du bør huske på når du vurderer et kredittkort som student:

  • Renter: kredittkort har vanligvis høye renter, så det er viktig å betale hele saldoen hver måned før den rentefrie perioden er over.
  • Gebyrer: Mange kredittkort kommer med årlige avgifter, saldooverføringsgebyrer og andre kostnader - Sørg for at du er klar over alle gebyrene før du søker om et kort.
  • Belønninger: Hvis du leter etter et kredittkort som tilbyr belønninger, sørg for at du forstår vilkårene og betingelsene. Noen kort har begrensninger på hvor mye belønninger du kan tjene, og andre krever at du bruker en viss sum penger før du kan begynne å tjene belønninger som f.eks cashback.
  • Kredittgrense: Kredittgrensen din er det maksimale beløpet du kan låne fra kredittkortet. Det er viktig å velge en kredittgrense som du er komfortabel med og som ikke vil friste deg til å bruke for mye.

Når du har vurdert alle disse faktorene, vil du være i en bedre posisjon til å avgjøre om et kredittkort er riktig for deg. Hvis du bestemmer deg for å få et kredittkort, sørg for å bruke det på en ansvarlig måte. Betal regningene dine i tide, ikke ha en utestående saldo, og bruk bare det du har råd til å betale tilbake. Med litt disiplin kan et kredittkort være et verdifullt verktøy for å hjelpe deg med å nå dine økonomiske mål.ent og søker kredittkort?

Hva er viktig for studenter som velger kredittkort?

Når studenter skal velge seg et kredittkort er det par ting de fokuserer mest på:

  • Har fordeler som cashback, reiseforsikring og bonusopptjening
  • Kredittkortet skal ha lav rente og lang betalingsutsettelse
  • Det skal være enkelt å overføre penger til og fra kredittkortet
  • Generelt at alle gebyrer er lave.

Kredittkort med 18 års aldersgrense

Mange unge søkere som er 18 år har nettopp blitt studenter også, derfor er det mange som er 18 år og vil ha et kredittkort. Det finnes ikke fryktelig mange tilbydere av kredittkort som har en aldersgrense på 18 år.

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort