Nyheter

Rentefri periode på kredittkort

12. jul. 2024, 10:06
Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.
Rentefri periode på kredittkort

Rentefri periode på kredittkort

For å illustrere hvordan rentefritaket fungerer, bør du vurdere å bruke en casestudie. Vi antar at du har Morrow Bank MasterCard og bruker det til å betale for en flybillett. Hver måned utsteder Complete Bank en faktura. Gjelden gjelder alle transaksjoner utført i løpet av forrige måned. '

Hos dette firmaet er forfallsdatoen for din faktura alltid den 20. i måneden. All januarkreditt må være betalt innen 20. februar. Hvis du ikke betaler hele beløpet, vil renter bli lagt til eventuell utestående gjeld.

I Norge har ikke kredittkortselskaper lov til å kreve renter på kredittkortgjeld dersom skyldneren betaler tilbake hele beløpet innen en viss tid. Dette kalles «rentefritak»-perioden, og det er typisk 20-30 dager. Så hvis du betaler kredittkortregningen i sin helhet og i tide hver måned, trenger du aldri å betale renter på kredittkortgjelden din. Dette kan spare deg for mye penger i det lange løp, da rentene på kredittkort vanligvis er ganske høye.

Hvis du ikke betaler tilbake hele kredittkortregningen hver måned, vil du begynne å påløpe renter på utestående gjeld. Renten på kredittkort i Norge er typisk rundt 20 %. Det betyr at dersom du har en kredittkortsaldo på 1000 kroner ved utgangen av måneden, skylder du 1200 kroner måneden etter på grunn av rentebelastningene.

Som et resultat er det i din beste økonomiske interesse å alltid betale ned hele saldoen på kredittkortet ditt hver måned, slik at du kan dra nytte av rentefritaksperioden og unngå å betale renter på kredittkortgjelden din.

Ikke bruk mer en det du kan betale tilbake

Hvis du har problemer med å betale tilbake kredittkortgjelden din, er det noen få alternativer tilgjengelig for deg. Du kan kontakte kredittkortselskapet ditt og be om en lavere rente, eller du kan overføre saldoen til et annet kredittkort med lavere rente. Du kan også prøve å forhandle med kredittkortselskapet ditt for å få frafalt noen av gebyrene.

Hvis du sliter med å betale tilbake kredittkortgjelden, er det viktig å søke hjelp så raskt som mulig. Det er mange organisasjoner i Norge som kan tilby deg råd og bistand, som Forbrukerrådet og Finanstilsynet.

Forbrukerrådet er en statlig finansiert organisasjon som gir informasjon og råd til forbrukere om deres rettigheter og plikter. De kan også hjelpe deg med å sende inn en klage hvis du føler at du har blitt urettferdig behandlet av et kredittkortselskap.

Finanstilsynet har ansvar for å føre tilsyn med finanssektoren i Norge, inkludert kredittkortselskaper. De kan gi deg informasjon om dine rettigheter og plikter som kredittkortinnehaver, og de kan også undersøke klager mot kredittkortselskaper.

Mange overser at rentefritaket kun gjelder dersom du betaler for hele din gamle kreditt. Du får ikke rentefritak, og renter beregnes fra transaksjonsdato dersom du bare betaler deler av fakturaen.

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort