Nyheter

Rentefri periode på kredittkort

May 10, 2022 11:37

Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.
Les mer om hvordan vi jobber.

Rentefri periode på kredittkort

Hopp direkte til en kredittkort kategori som passer deg

Rentefri periode på kredittkort

For å illustrere hvordan rentefritaket fungerer, bør du vurdere å bruke en casestudie. Vi antar at du har Komplett Bank MasterCard og bruker det til å betale for en flybillett. Hver måned utsteder Complete Bank en faktura. Gjelden gjelder alle transaksjoner utført i løpet av forrige måned. '

Hos dette firmaet er forfallsdatoen for din faktura alltid den 20. i måneden. All januarkreditt må være betalt innen 20. februar. Hvis du ikke betaler hele beløpet, vil renter bli lagt til eventuell utestående gjeld.

I Norge har ikke kredittkortselskaper lov til å kreve renter på kredittkortgjeld dersom skyldneren betaler tilbake hele beløpet innen en viss tid. Dette kalles «rentefritak»-perioden, og det er typisk 20-30 dager. Så hvis du betaler kredittkortregningen i sin helhet og i tide hver måned, trenger du aldri å betale renter på kredittkortgjelden din. Dette kan spare deg for mye penger i det lange løp, da rentene på kredittkort vanligvis er ganske høye.

Hvis du ikke betaler tilbake hele kredittkortregningen hver måned, vil du begynne å påløpe renter på utestående gjeld. Renten på kredittkort i Norge er typisk rundt 20 %. Det betyr at dersom du har en kredittkortsaldo på 1000 kroner ved utgangen av måneden, skylder du 1200 kroner måneden etter på grunn av rentebelastningene.

Som et resultat er det i din beste økonomiske interesse å alltid betale ned hele saldoen på kredittkortet ditt hver måned, slik at du kan dra nytte av rentefritaksperioden og unngå å betale renter på kredittkortgjelden din.

Ikke bruk mer en det du kan betale tilbake

Hvis du har problemer med å betale tilbake kredittkortgjelden din, er det noen få alternativer tilgjengelig for deg. Du kan kontakte kredittkortselskapet ditt og be om en lavere rente, eller du kan overføre saldoen til et annet kredittkort med lavere rente. Du kan også prøve å forhandle med kredittkortselskapet ditt for å få frafalt noen av gebyrene og gebyrene.

Hvis du sliter med å betale tilbake kredittkortgjelden, er det viktig å søke hjelp så raskt som mulig. Det er mange organisasjoner i Norge som kan tilby deg råd og bistand, som Forbrukerrådet og Finanstilsynet.

Forbrukerrådet er en statlig finansiert organisasjon som gir informasjon og råd til forbrukere om deres rettigheter og plikter. De kan også hjelpe deg med å sende inn en klage hvis du føler at du har blitt urettferdig behandlet av et kredittkortselskap.

Finanstilsynet har ansvar for å føre tilsyn med finanssektoren i Norge, inkludert kredittkortselskaper. De kan gi deg informasjon om dine rettigheter og plikter som kredittkortinnehaver, og de kan også undersøke klager mot kredittkortselskaper.

Mange overser at rentefritaket kun gjelder dersom du betaler for hele din gamle kreditt. Du får ikke rentefritak, og renter beregnes fra transaksjonsdato dersom du bare betaler deler av fakturaen.

Slik velger vi kredittkort

Våre ansatte bruker en mengde kredittkort på daglig basis og er godt kjent i bransjen. Hvis noen i teamet vårt ikke vil anbefalt det til en venn eller et familiemedlem, vil vi heller ikke anbefale det på Kredittkortlisten. Våre meninger er våre egne og har ikke blitt vurdert eller godkjent av våre annonsepartnere.

Beste kredittkort fra våre partnere

Hvordan vi velger

Søk nå

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

24,4%

Eff.rente

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.

Bank Norwegian Visa
Søk nå

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

25,16%

Eff.rente

Eksempel: Eff. Rente 26,07% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 265 totalt kr. 28 265

TF Bank Mastercard
Søk nå

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

27,19%

Eff.rente

Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.

Trumf Visa
Søk nå

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

17.12%

Eff.rente

Eks: Nom.rente 19,90%, eff.rente 22,90%, lånebeløp 15 000, nedbetalt / o 12 måneder, kost: 3 436, tot: 18 436.

Santander Red Visa
Søk nå

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

20,47%

Eff.rente

Eff.rente 20,47%, 45 000, o/1 år, kostnad: 4 704, Totalt: 49 704

InstaPay

Andre artikler vi tror du vil like

Richard Hamre

Richard@kredittkortlisten.no

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite

Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort

Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven | 2022 Medienor AS | Org. nr: 924 303 263