Nyheter

Hvorfor du bør bruke kredittkort når du skal leie bil

May 10, 2022 10:04

Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.
Les mer om hvordan vi jobber.

Hvorfor du bør bruke kredittkort når du skal leie bil

Hopp direkte til en kredittkort kategori som passer deg

Hvorfor du bør bruke kredittkort når du skal leie bil

Å leie en bil kan ofte være et godt alternativ for å komme seg fra et sted til et annet raskt og enkelt. Men for å være på den sikre siden bør du leie bilen med kredittkort, da mange kredittkort ofte tilbyr ulike forsikringer og fordeler.

For eksempel er det vanlig at folk leier bil i utlandet for å komme seg til ulike destinasjoner så smidig som mulig. Det er imidlertid viktig å være klar over at ulike bilutleiefirmaer kan ha ulike forhold. I Norge er for eksempel alltid bilforsikring inkludert, mens det kan variere i utlandet. Et tips er å alltid lese gjennom de fullstendige vilkårene ved leie av bil. I teksten nedenfor fremhever vi noen av fordelene ved å bruke kredittkort til å leie bil.

Hvis du leier en bil, er det generelt en god idé å bruke kredittkort. Kredittkort gir en rekke fordeler som kan være nyttige når du skal leie bil, for eksempel leiebilforsikring, veihjelp og utvidede garantier.

Leiebilforsikring er en av de største fordelene ved å bruke kredittkort til å leie bil. Hvis du skader leiebilen, vil kredittkortets forsikring typisk dekke reparasjonskostnadene (i henhold til vilkårene og betingelsene for forsikringen din).

Dette kan spare deg for hundrevis eller til og med tusenvis av kroner i egne utgifter. Veihjelp er en annen fordel som kan være svært nyttig når du skal leie bil. Hvis du har en ulykke eller sammenbrudd, vil de fleste kredittkort gi

Unngå høye egenandeler med kredittkort

I flertallet av alle land hvor du kan leie bil er det svært høye egenandeler dersom noe skulle skje. Og uansett hvor flink du er til å kjøre bil, er det alltid en risiko for at noen andre gjør skade på din leide bil uten å forlate hjemmet. En av de store fordelene med å bruke kredittkort til å leie bil er at du får tilgang til egenandelen som er inkludert i de fleste kredittkort.

Denne beskyttelsen kan være svært nyttig dersom bilen for eksempel skulle bli skadet eller stjålet da det er vanlig at egenandelen er 10 000 NOK og oppover. Mange kredittkort dekker også kostnader opp til relativt høye beløp, noe som gjør at du har mulighet til å få hjelp til både selve egenandelen og eventuelle reparasjonskostnader. Å bruke et kredittkort til å leie en bil kan ganske enkelt spare deg penger i tilfelle en ulykke. Merk at vilkårene og eventuelle kompensasjonsbeløp kan variere mellom ulike kredittkort.

Unngå høye depositum

I de fleste land hvor du kan leie bil er det et standardkrav som sier at du må bruke kredittkort. Grunnen er at mange bilutleiefirmaer ønsker å kunne reservere et depositum fra kortet ditt, da de ønsker å forsikre seg om at de får betalt dersom noe skulle skje. Normalt reserverer det aktuelle bilutleiefirmaet et beløp i løpet av tiden du leier bilen – for så å frigi reservasjonen så snart du returnerer kjøretøyet.

I tillegg til at sikkerheten gir bedriften trygghet ved skade eller tyveri, har de også mulighet til å sikre at du faktisk betaler for mengden drivstoff du har forbrukt. Det er med andre ord logisk og i noen tilfeller nødvendig for utleier å reservere et beløp fra din konto. Det er verdt å påpeke at innskuddet ofte kan være svært høye summer og du bør ikke bli overrasket om det reserverte beløpet er mellom NOK 10 000 – 35 000. En fordel med å bruke kredittkort ved leie av bil er at du slipper disse høye innskuddene fra din vanlige bankkonto med egne penger, da det reserverte beløpet i stedet gjøres på kredittkortet.

Anta om noe faktisk skjer med leiebilen og at utleiefirmaet beholder det reserverte beløpet fra din vanlige bankkonto. Da er det risiko for at du står uten både penger og mulighet til å betale dine øvrige utgifter. Et kredittkort gir deg også muligheten til å betale depositumet i avdrag ved behov. Gi deg selv trygghet ved å bruke kredittkort når du leier en bil!

Slik velger vi kredittkort

Våre ansatte bruker en mengde kredittkort på daglig basis og er godt kjent i bransjen. Hvis noen i teamet vårt ikke vil anbefalt det til en venn eller et familiemedlem, vil vi heller ikke anbefale det på Kredittkortlisten. Våre meninger er våre egne og har ikke blitt vurdert eller godkjent av våre annonsepartnere.

Beste kredittkort fra våre partnere

Hvordan vi velger

Søk på kort

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

21.82%

Eff.rente

Eff.rente 25,47%, 25.000 o/12 mnd. Kostnad 3.207. Totalt kr 28.207. Ulike kort har ulike renter

Lendo Kredittkort
Søk på kort

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

23.51%

Eff.rente

Eksempel: Eff. Rente 26,07% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 265 totalt kr. 28 265

TF Bank Mastercard
Søk på kort

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

25.40%

Eff.rente

Eks: Eff. rente 28,43 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 622 kr. Totalt 16 622 kr.

Remember Black
Søk på kort

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

23.41%

Eff.rente

Eksempel: Eff. rente *23,41% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.779,- Kostnad 1.779,-

Gebyrfri Visa
Søk på kort

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

24,4%

Eff.rente

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.

Bank Norwegian Visa

Andre artikler vi tror du vil like

Richard Hamre

Richard@kredittkortlisten.no

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite

Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort

Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven | 2022 Medienor AS | Org. nr: 924 303 263