Nyheter

Kredittkort tall i 2022

15. jul. 2024, 10:44
Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.
Kredittkort tall i 2022

1,4 millioner har kredittkort i Norge

NRK & Kredittkortlisten har fått innblikk i ferske tall fra Evry at Norge er blant de i verdens toppen når det kommer til kredittkortgjeld. Av nesten 5,4 millioner nordmenn har litt over 1,4 millioner i Norge kredittkort.

Sammenlagt har Norge 82,1 milliarder kroner i kredittgjeld, der 46,4 milliarder kroner av dette er tilgjengelig kredittgrense på kredittkortet. 26,3 milliarder blir betalt tilbake relativt fort slik at ingen renter løper videre. De siste 20,1 milliardene er renter for forbrukere som ikke betaler tidsnok tilbake.

Kredittkort i Norge

I Norge var det American Express som var først ute med kredittkort, dette var tilbake til begynnelsen av 1970-årene. I moderne tid har kredittkort med reiseforsikring og drivstoffrabatter blitt de mest populære.
Du lurer kanskje på hvorfor? De største kredittkort leverandørene tilbyr reiseforsikring og drivstoffrabatt som en fordel i kredittkortet, noen leverandører har høyere cashback prosent og bedre forsikringsvilkår.

Kun fra 2008 til 2017 økte kredittkortgjelden til Nordmenn med nesten 60 milliarder, en enorm økning fra 39 milliarder i 2008 til 100 milliarder i 2017. 

Veksten er knyttet til den «ikke-forfalte» kredittkortgjelden som vokser med hele 2,0 MRD (9,8%) fra 20,8 til 22,9 MRD. Dette viser at forbruket øker kraftig etter Covid-tiltakene ble fjernet i februar. Sammenlignet med mars 2021 er kredittkortgjelden nå hele 4,0 MRD (20,9%) høyere. (Kilde)

Hva er forskjellen på kreditt og debetkort?

Som regel bruker man debet- og kredittkort til og betale for produkter og tjenester utenom og bruke kontanter. Forskjellen på kredittkort og debetkort er hvor pengene du bruker kommer ifra.

Når du bruker et debetkort, kommer pengene fra din egen konto i sanntid. Når du bruker et kredittkort vil beløpet bli trukket fra en kredittlinje du har fått tilgang på fra banken din.

Kilde: Finansnorge.no

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort