Nyheter

Hvordan fungerer reisekort?

15. jul. 2024, 10:36
Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.
Hvordan fungerer reisekort?

Hvorfor burde jeg ha et reisekort?

Et spesialist reisekreditt- eller debetkort er en av de mest kostnadseffektive måtene å bruke på, fordi det gir nesten perfekte valutakurser over hele verden. Denne artikkelen dekker de beste reisekortene, samt kort du bør unngå og hvordan du finner ut hva banken din belaster deg.

Når du reiser, er kredittkortet ditt ofte den beste måten å betale for kjøp. Det er mer praktisk enn å bære kontanter, og det er generelt sikrere. Men å bruke kreditt- eller debetkort i utlandet kan være dyrt hvis du ikke velger riktig kort.

Banken din hjemme vil nesten alltid belaste deg gebyrer for å bruke en internasjonal minibank eller foreta transaksjoner i utenlandsk valuta, som kan øke raskt. Og hvis du bruker feil type kreditt- eller debetkort mens du reiser, kan du også bli rammet av høye "dynamiske valutakonverterings"-kostnader (DCC).

For å unngå alle disse avgiftene, må du bruke et spesialist reisekreditt- eller debetkort som ikke tar betalt for utenlandsk bruk. Med riktig kort kan du gjøre uttak i minibanker og betale for kjøp i butikker og restauranter uten å bli belastet med gebyrer.

Viktige ting og huske på med et reisekort

  • Hvilket kredittkort er best når du skal ut og reise
  • Har kredittkortet reiseforsikring?
  • Hvordan velger jeg riktig kredittkort for mitt bruk?
  • Burde jeg bruke debetkort eller kredittkort når jeg skal ut og reise?
  • De positive og negativene sidene med og bruke et kredittkort når jeg skal ut på reise

Hvilket kredittkort burde jeg bruke når jeg reiser?

Under har vi lagt ved de beste reisekortene du kan bruke i 2022 hvis du skal bruke kredittkortet aktivt under reisen. Disse kortene har også inkludert reiseforsikring og svindelforsikring.

Det finnes ulike typer reisekort

Det finnes noen forskjellige typer reisekort å velge mellom, så sørg for at du velger det rette for dine behov. Reisekredittkort tilbyr gode valutakurser og kommer ofte med andre fordeler som gratis reiseforsikring. Reisedebetkort, derimot, har en tendens til å ha lavere valutakurser, men kan være et godt alternativ hvis du ikke vil ha med deg mye penger.

Når du velger et reisekort, er det også viktig å sammenligne valutakursen du får med engroskursen "interbank". Dette er kursen bankene bruker når de handler valuta med hverandre, og det er den beste indikatoren på den sanne verdien av valutaen.

Du finner interbankrenten på Google eller på et nettsted som XE.com. For å få en ide om hvor mye du faktisk kommer til å betale for utenlandsk valutatransaksjoner, deler du bare interbankkursen med kortets publiserte valutakurs. For eksempel, hvis interbankkursen for euro er 1,18 og kortets valutakurs er 1,30, får du bare 90 % av euroens sanne verdi når du bruker det kortet.

Husk på dette når du reiser med kredittkort

Når det gjelder å bruke reisekortet ditt, er det et par ting du bør huske på. Først må du varsle banken eller kredittkortselskapet ditt før du drar, slik at de ikke flagger kontoen din for svindel.

For det andre, betal alltid i lokal valuta når du kan. Hvis du får muligheten til å betale i dollar eller euro i stedet for lokal valuta, si nei. Du vil nesten alltid bli belastet med en høyere valutakurs hvis du gjør dette.

Og til slutt, husk å holde øye med saldoen og transaksjonene mens du er borte. Det er lett å bli fanget opp i øyeblikket og bruke mer enn du hadde planlagt, så det er viktig å holde seg oppdatert.

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort