Hvordan fungerer kredittkort?

Hvis du er ny med kredittkort, kan ideen være skremmende. Likevel brukt på riktig måte kan de gi verdifull gratis beskyttelse, en sjanse til å (re)bygge kredittvurderingen din og spesielle 0%-tilbud på rente gir den billigste måten å låne på. Denne guiden forklarer de forskjellige typene kort som er tilgjengelige og hva du bør passe på, slik at du ikke blir brent.

Hva er et kredittkort?

I et nøtteskall, et kredittkort lar deg betale for ting. Men i stedet for å ta penger fra kontoen din hver gang du bruker, betaler kredittkortselskapet og sender deg en regning for det hele hver måned. Hvis du betaler dette i sin helhet, betaler du ingen renter.

Hvis du velger å betale et mindre beløp, overføres dette til neste måned, og du vil bli belastet med et rentebeløp på hele saldoen, til du tilbakebetaler den (med mindre du har en spesiell 0 %-avtale, som vi vil forklare mer om nedenfor).

Begrepet "kredittkort" er derfor lite nyttig, og i stedet forstås bedre når det kalles et "gjeldkort" eller "lånekort". Eventuelle utgifter på kortet er faktisk å løpe opp en gjeld som du må betale tilbake, ikke ved å bruke kreditt som har blitt gitt til deg.

Disse punktene er viktig for deg som skal søke kredittkort

Disse punktene under forklarer hvordan du kan benytte kredittkort på den beste måten:

  • Du må bestå kredittsjekken gjort av banken når du søker på kredittkort
  • Du vil få en fast kredittgrense du kan bruke
  • Vær sikker på at du ikke bruker mer penger en det du kan betale tilbake
  • Du begynner og betale rente på det beløpet du ikke betaler tilbake hver måned
  • Hvor bedre du kan håndtere kredittkort betalinger, hvor sterkere økonomisk vil du bli.

Beste kredittkortet i August

Effektiv rente 24,2 %, 12 000 kr /12 mnd. Totalt 13 468 kr.

Richard Hamre

Richard@kredittkortlisten.no

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort

Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven | 2022 Medienor AS | Org. nr: 924 303 263