Vanskelig å få kredittkort? Følg disse 6 tipsene

Synes du det er vanskelig å få kredittkort? Vi har samlet våre beste tips for å gjøre prosessen enklere, og samtidig ser vi nærmere på hva som kan gjøre at du ikke får innvilget kortsøknaden din.

Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.
Les mer om hvordan vi jobber.

Nordmenn har til sammen 6,3 millioner kredittkort liggende i landets lommebøker, ifølge E24. Mange bruker kortet til å få bonusopptjening, gratis reiseforsikring, samt cashback hver gang de handler drivstoff eller dagligvarer. Kredittkortet er både praktisk og økonomisk lurt for mange.

Likevel finnes det de som får avslag gang etter gang når de søker om kredittkort. Men fortvil ikke! Det er mye du kan gjøre for å øke sjansen for et "ja" på søknaden din. Her har vi samlet seks nyttige tips som kan øke sjansene dine for å få innvilget et kredittkort.

Vanskelig å få kredittkort

Hvorfor kan det være vanskelig å få kredittkort?

Det er vanligvis ikke vanskelig å få kredittkort dersom man har inntekt og ikke har betalingsanmerkninger eller har oversteget fem ganger årlig inntekt i gjeld.

Men det kan være vanskelig å få kredittkort dersom man har lav kredittscore, ustabil inntekt eller pågående inkassosaker og betalingsanmerkninger.

For å få kredittkort må du vanligvis ha en årlig inntekt på over 50 000 kroner (selv om mange banker krever mer enn dette), du må være norsk statsborger eller ha bodd i Norge i flere år med fast bostedsadresse.

Du skal være fylt 18 år, og må gå gjennom en kredittsjekk. Sistnevnte er punktet hvor de fleste søkere strander, og som kan gjøre det vanskelig å få kredittkort.

Kredittsjekken undersøker hvor mye gjeld du har, inntekt, om du har noen betalingsanmerkninger og gir deg en total kredittscore basert på dette. Kortutsteder bruker denne scoren for å avgjøre risikoen ved deg som kunde.

6 tips dersom det er vanskelig å få kredittkort

  • Sørg for at søknaden din er korrekt utfylt: Dersom du oppgir feil opplysninger om inntekter eller gjeld i søknaden, kommer dette raskt frem under en kredittsjekk. Feil opplysninger kan gjøre det vanskelig å få kredittkort, så vær nøyaktig og grundig når du fyller ut detaljene.

  • Kvitt deg med annen smågjeld: Enten du har andre kredittkort, mikrolån eller forbrukslån som belaster privatøkonomien, kan det være lurt å kvitte seg med disse. For mye gjeld reduserer sjansene for et ja, og smågjeld kan skade din kredittscore. Husk også at bankene ser på eksisterende kort som gjeld, selv om du har betalt ned kortet. Mange kort ser derfor ikke bra ut på din kredittscore.

  • Kvitt deg med inkassosaker: Om du har pågående inkassosaker har du det vi kaller betalingsanmerkning. Betalingsanmerkninger er røde flagg for de fleste banker og vil nesten alltid føre til avslag på kredittkortsøknaden.

  • Øk inntekten din: Høyere inntekt gir lavere risiko for banken, og det kan derfor være lurt å prøve å øke inntekten din hvis du har muligheten til det. Ta en ekstra jobb, få en økning i stillingen du har, eller vurder å skifte jobb til en bedre betalt stilling.

  • Søk om et kredittkort med lav kredittramme: I stedet for å søke om kredittkort med høy kredittramme, kan du starte med å søke om kort med lavere ramme. Som 19-åring ble jeg kun innvilget en kredittramme på 15 000 kroner, noe som viste seg å være mer enn nok til å dra nytte av kortfordelene, som cashback.

  • Søk flere steder: Ikke gi opp om du får avslag første gang du søker. Det finnes mange ulike kortutstedere, og de har alle ulike krav og vurderinger for hvem de gir kort til. Forskjellige banker kan gi forskjellige svar på samme søknad, så det kan være lurt å prøve flere steder.

Hva om jeg fremdeles ikke får kredittkort?

Hvis du fortsatt får avslag på søknaden din om et kredittkort, er det beste alternativet for øyeblikket et vanlig debetkort knyttet til bankkontoen din. Med et debetkort kan du fortsatt handle på nett og trekke kortet i butikken. Et debetkort bruker pengene du allerede har på kontoen din, og har vanligvis ikke de samme fordelene som et kredittkort, slik som gratis reiseforsikring, rabatter i bestemte butikker eller opptjening av cashback.

Her finnes det likevel en mulighet det snakkes for lite om: Såkalte Fintech-banker, som Revolut og N26. Disse bankene eksisterer kun gjennom apper, men tilbyr også debetkort med en rekke fordeler. Ulempen er at disse kommer med en månedlig kostnad og et utenlandsk kontonummer.

Med Revolut sin såkalte Metal-plan får du for eksempel et debetkort, gebyrfri valutaveksling, gebyrfrie uttak i inntil 120 land, helseforsikring og reiseforsikring, rabatt på flyplasslounge og inntjening av Cashback. I tillegg får du et lekkert metallkort, sånn for de som liker å vise seg frem litt. N26 er en annen slik bank, og tilbyr omtrent samme produkt som Revolut, i tillegg til leiebilforsikring og mobilforsikring. 

Begge banker har også kampanjer og tilbud med økt inntjening av cashback eller rabatter hos utvalgte butikker, gjennom deres respektive apper.

Her får du altså mange av fordelene du får med et kredittkort, uten kreditten. Ulempen er prisen. Revolut tar 1300,- kroner i året for sin Metal-plan, mens N26 koster 2040,- kroner.

Prøv også en kredittkort megler

Kredittkort meglere som Lendo er kjent for og gjøre jobben enklere for dem som søker. Når du søker kredittkort via en kredittkort megler vil de sende din forespørsel videre til bankene de samarbeider med. I Lendo sitt tilfelle sender du en søknad, som formidles til fire banker.

Selve søknaden er uforpliktende og det gir deg mer rom til å vurdere flere kort før du tar en beslutning, du kan lese litt mer om Lendo under.

LENDO - EN SØKNAD FIRE TILBUD

Lendo kredittkort

Søk nå

Når du søker kredittkort hos Lendo vil du forholde deg til deres vilkår og betingelser.

Fordeler med Lendo kredittkort

Lendo sender søknaden din til 4 banker

Velg selv hvilket kredittkort du ønsker

Du kan takke nei til alle hvis du ønsker

Lendo søker blant annet hos Re:member, Morrow Bank, Instapay og Credits Gold

21.82%

Eff.rente

150.000 kr

Kredittgrense

20 år

Aldersgrense

Greit å vite før du søker: Du kan ikke være under 20 år eller ha betalingsanmerkninger hvis du skal ha kredittkort fra Lendo.

Oppsummering

Det kan være vanskelig å få kredittkort, spesielt hvis du har lav kredittscore, ustabil inntekt, eller pågående inkassosaker. Men ved å følge de seks tipsene vi har delt her – korrekt utfylling av søknaden, kvitte seg med smågjeld og inkassosaker, øke inntekten, søke om kort med lav kredittramme, og søke flere steder – kan du øke sjansene dine for å få innvilget et kredittkort. Men husk, selv om du ikke får kredittkort, finnes det fortsatt flere alternativer du kan vurdere.

Det viktigste du bør tenke på før du søker om kredittkort, er at du faktisk kan betjene gjelden på en god måte. Gjør du ikke det kan kreditten raskt bli dyr, skade kredittverdigheten din og føre til økonomiske problemer.

Slik velger vi kredittkort

Våre ansatte bruker en mengde kredittkort på daglig basis og er godt kjent i bransjen. Hvis noen i teamet vårt ikke vil anbefalt det til en venn eller et familiemedlem, vil vi heller ikke anbefale det på Kredittkortlisten. Våre meninger er våre egne og har ikke blitt vurdert eller godkjent av våre annonsepartnere.

Beste kredittkort fra våre partnere

Hvordan vi velger

Søk på kort

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

21.82%

Eff.rente

Eff.rente 25,47%, 25.000 o/12 mnd. Kostnad 3.207. Totalt kr 28.207. Ulike kort har ulike renter

Lendo Kredittkort
Søk på kort

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

23.51%

Eff.rente

Eksempel: Eff. Rente 26,07% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 265 totalt kr. 28 265

TF Bank Mastercard
Søk på kort

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

25.40%

Eff.rente

Eks: Eff. rente 28,43 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 622 kr. Totalt 16 622 kr.

Remember Black
Søk på kort

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

23.41%

Eff.rente

Eksempel: Eff. rente *23,41% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.779,- Kostnad 1.779,-

Gebyrfri Visa
Søk på kort

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

24,4%

Eff.rente

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.

Bank Norwegian Visa

Richard Hamre

Richard@kredittkortlisten.no

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite

Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort

Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven | 2022 Medienor AS | Org. nr: 924 303 263