Slik sperrer du et kredittkort

Hvorfor stole på oss ?

Våre kredittkort eksperter deler sine egne erfaringer og gir ærlige analyser for å hjelpe deg å ta beslutninger som gagner deg mest mulig. Mens vi mottar provisjon gjennom våre samarbeidspartnere til kredittkort-søknader, annonser og tydelig merket sponsede innhold, er vårt redaksjonelle innhold og kredittkort analyser helt våre egne.

Sperre kredittkort

Når et kredittkort kommer på avveie kan det skape store økonomiske problemer for deg. Spesielt hvor du er på reise og bruker kortet som din primære betalingsmetode på turen. Dette kan føre til at du står på bar bakke uten penger dersom kredittkortet forsvinner. Her får du en innføring i hvordan du kan sperre kredittkort, og i tillegg tips og triks til hvordan du kan unngå å havne i slike situasjoner.

Sikre deg mot ID-tyveri

Finner du transaksjoner på regninger du ikke kjenner til eller mistet kredittkortet på reise? Da bør du ta kontakt med banken din med en gang for å sperre kredittkortet. For å sikre deg at ingen handler i ditt navn og benytter seg av kortet ditt for å handle tjenester eller varer på nett, bør banken få vite om dette snarest mulig slik at de kan hjelpe deg ut av denne situasjonen.

Transaksjoner som du ikke vedkjenner deg kan du få erstattet gjennom kredittavtaleloven i Norge, slik at du kan alltids få igjen disse pengene med mindre du har vært veldig uvøren selv med hvilke nettsider du handler hos.

Gode tips på reise istedenfor å sperre kredittkort

Mister du kortet ditt på reise bør du også ha en backup plan i tilfelle du står der uten kort og ikke har penger til å fortsette reisen eller komme deg hjem igjen. Det beste er å benytte seg av kontaktløse kort, slik at du kan heller legge til kortene dine på smarttelefonen og legge igjen de fysiske kortene hjemme.

Fordelen med å benytte seg av enten Google Pay eller Apple Pay, er at du kan bare fjerne ditt kredittkort fra tjenesten dersom telefonen kommer på avveie. Men sperrer du kredittkortet må du bestille et nytt kort fra banken og stå uten kort i flere dager.

Kredittkort har ofte både reiseforsikringer og ID-tyveri forsikringer som kan hjelpe deg i slike situasjoner og gi deg nødkontanter som du kan leve av til du kommer deg hjem igjen, men sørg for at du også har alternative betalingsmetoder dersom uhellet skulle skje.

Hvordan sperre kredittkort?

Som regel tilbyr bankene i Norge to forskjellige alternativer for å sperre ditt kredittkort dersom du skulle miste det eller bli frastjålet kortet.

1. Sperre kredittkortet selv

De fleste banker tilbyr en nettbank hvor du kan gå inn og sperre kredittkortet selv dersom du har tilgang til internett. For å sperre kortet logger du deg inn i din nettbank. Der skal du finne et alternativ i menyen som heter "Mine kort" eller lignende, og deretter får opp alternativet "sperre kort". Løsningen varierer noe fra bank til bank om hvordan du finner frem til dette, men alle banker skal tilby en selvbetjent løsning for dette i Norge.

2. Ta kontakt med banken på telefon

Om du ikke finner du av dette selv eller er ikke i stand til å logge deg inn på nettbanken for øyeblikket kan du ringe til kundesenteret. Enkelte banker har egne telefonnummer for å sperre kredittkort, mens andre har dette som et valgalternativ når du ringer hovednummeret. Når du ringer kundesenteret må du svare på en god del sikkerhetsspørsmål før du kan få sperret kredittkortet.

Dette er fordi kundesenteret må være sikre på at det er den reelle eieren av kortet de snakker med. Dette kan være alt ifra siste transaksjon på kredittkortet, kundenummer, eller fødselsnummer for å identifisere deg som kunde.

Ring for å sperre kredittkort hos...

DNB - Du kan enten ringe (+47) 915 04800 eller starte en chat på nettsiden om du ikke har mulighet for å logge deg inn med BankID for øyeblikket og utføre dette selv.

Nordea - De har en døgnåpent sperretjeneste på telefon (+47) 915 06 001. Bare følg den automatiske veiledningen på telefonen eller snakk med en på kundesenteret direkte som kan hjelpe deg med å sperre kortet.

Santander - Ring enten 21 08 35 00 i Norge eller +47 21 08 39 01 fra utlandet. Tjenester en døgnåpen og du får snakket med en person direkte som kan hjelpe deg.

Danske Bank - For å sperre kredittkortet fra Norge kan du ringe 08540, fra utlandet må du ringe +47 915 08540. For å sperre ditt 365Direkte kort må du ringe +47 815 00365.

Remember - Ring + 47 24 17 43 23 både i Norge og i utlandet som du vil sperre et kredittkort fra Re:member. Tjenesten er døgnåpent.

Richard Hamre

Richard@kredittkortlisten.no

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite

Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort