Debetkort vs. kredittkort – er det noe forskjell?

Den viktigste forskjellen mellom debet- og kredittkort ligger i betalingsmetoden. Med et debetkort betaler kortinnehaveren direkte for kjøpet. Med et kredittkort derimot, trenger du ikke nødvendigvis å ha tilgjengelige penger. Beløpet på et kredittkort er ofte lånt, og du må betale det tilbake på et senere tidspunkt.

Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.

Debetkort vs. kredittkort hos minibanken

Debetkort vs. kredittkort hos minibanken

Når du bruker minibanken, er det også forskjeller. Ved uttak med et debetkort påløper det vanligvis ikke gebyrer. Men hvis du bruker kredittkort for å ta ut penger, kan du forvente et gebyr på alt fra 0,75% til 1,25% av uttaksbeløpet. Det er verdt å merke seg at enkelte kredittkort tilbyr gratis uttak, noe du kan finne ut mer om ved å sammenligne kredittkort på Kredittkortlisten.no.

Selv om kredittkort kan ha høye gebyrer for uttak fra minibanker, kommer det også med inkludert forsikring hos mange banker. Hvis du bruker kredittkortet til å ta ut penger og senere kjøper et defekt produkt, kan forsikringen via kredittkortet gi deg pengene tilbake.

Det er viktig å merke seg at ikke alle kredittkort tilbyr denne forsikringen som en del av pakken. Du må sjekke forsikringskategorien for hvert spesifikke kort når du sammenligner på tjenesten vår.

Hva er best mellom debet- og kredittkort?

I Norge har alle et debetkort, men ikke alle har kredittkort. Debetkort er nødvendige for kjøp av varer og tjenester med dine egne penger. Kredittkort kommer med en rekke fordeler, inkludert cashback, reiseforsikring, rabatter på drivstoff og bonusopptjening. Disse fordelene gjør kredittkort til en verdifull ressurs for de som vet hvordan de kan bruke det på en effektiv måte.

Vær oppmerksom på at et kredittkort gir deg umiddelbar tilgang til en lånesum fra banken. Med andre ord låner du penger som senere må betales tilbake. Å godta låneprodukter innebærer alltid en viss risiko, men så lenge du er i stand til å tilbakebetale lånet så snart som mulig, kan det være gunstig å ha et kredittkort på lang sikt.

Dette kan du ikke gjøre med debetkort

Med debetkort får du ikke tilgang på eksklusive fordeler som kredittkort tilbyr deg. Her er en liste over fordeler du får med kredittkort som du ikke får med debetkort:

  • Reiseforsikring: Mange kredittkort gir deg reiseforsikring, debetkort har ikke dette inkludert.
  • Cashback: Kredittkort som har cashback gir deg penger tilbake hver gang du kjøper noe. Dette går ikke når du bruker vanlig debetkort.
  • Drivstoffrabatt: Bensinkort er populært blant de som kjører mye bil, både privat og i firma sammenheng. Her får du rabatt på hver liter du fyller på, eller hver kWt du lader på el-bilen. Dette får du heller ikke til med debetkort.
Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort