Curve kredittkort - Flere kort samlet i ett

Curve lar deg koble andre kredittkort til curve-kortet ditt, men de tilbyr også fire forskjellige betalingskort, hvem er best? Vi finner ut av det.

Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.
Les mer om hvordan vi jobber.

Curve Kredittkort - Flere kredittkort i ett kredittkort

Curve kredittkort

Hvorfor stole på oss ?

Våre kredittkort eksperter deler sine egne erfaringer og gir ærlige analyser for å hjelpe deg å ta beslutninger som gagner deg mest mulig. Mens vi mottar provisjon gjennom våre samarbeidspartnere til kredittkort-søknader, annonser og tydelig merket sponsede innhold, er vårt redaksjonelle innhold og kredittkort analyser helt våre egne.

Heldigvis har vi gått over fra kontanter til kort for lenge siden i Norge. Det er ganske befriende å ikke måtte drasse på lommer fylt med kronestykker og en stor lommebok med sedler hele tiden.

Men i de siste årene har kortholderen også blitt ganske tykke. Vi har et kort til bensin, et til å handle dagligvarer, og mange flere for å handle inn varer og tjenester som er forskjellige fra kort til kort.Det er ikke uvanlig i dag at folk drasser rundt med 10 forskjellige kort med ti forskjellige formål.

Men hva om vi kunne fått samlet alle kortene i ett kort, og samtidig få ekstra kjøpsfordeler? Alle kort samlet på en enkel app på telefonen som kan bytte mellom kortene når du ønsker det. Det er nettopp her denne tjenesten er revolusjonerende, som forenkler betalinger i hverdagen ved å kun ha ett kort i lomma.

Hva er Curve kredittkort?

Dette er ikke et kredittkort i seg selv, men heller en løsning for å samle alle dine kredittkort og debetkort i ett og samme kort. Dette forenkler hverdagen med at du slipper å ta med deg flere kort overalt når du skal ut og handle, og du styrer selv hvilke kort som skal bli belastet via Curve-appen.

I tillegg kan du velge opptil 6 forskjellige forhandlere du handler ofte hos og få ytterligere 1% cashback - i tillegg til rabatten du får fra før. Har du for eksempel et 365Direkte-kort med bensinrabatt, kommer cashback i tillegg til dette. Her er bare noen av forhandlerne du kan få cashback hos:

Som du ser er det mange forhandlere på denne listen som nordmenn handler ofte hos, og i tillegg kjører de cashback-kampanjer hos enkelte forhandlere hver eneste måned med opptil 20% cashback.

Hvem kan få Curve kredittkort?

Foreløpig er appen kun tilgjengelig for beboere i Storbritannia og innenfor EØS, noe som heldigvis betyr tjenesten er tilgjengelig for nordmenn. Men det er verdt å merke seg at ikke alle tjenester er tilgjengelig i Norge, for eksempel Curve Flex som tilbyr en kredittramme på kortet. Dette er dessverre kun tilgjengelig for brukere i Storbritannia.

Derimot kan du benytte deg av alle andre fordeler som fast cashback og gratis transaksjoner mens du er i utlandet. for å bestille kortet må du først laste ned appen fra Google Play eller App store. Appen er altså tilgjengelig for både Android og iOS smarttelefoner.

Når du har lastet ned appen og registrert deg selv som bruker av tjenesten, og da får du et fysisk kort i løpet av en ukes tid i postkassen.

Hvor mye koster Curve kredittkort?

Foreløpig tilbyr de 4 forskjellige abonnement med ulike fordeler. Vi har plukket ut de mest vesentlige forskjellene på abonnementene slik at du kan velge hvilket som passer best for deg.

Curve (Originalen)

Curve - Original

Pris pr måned: Gratis

Dette er gratisabonnementet som lar deg knytte 2 kort til appen, og muligheten til å ta del i de forskjellige cashback-kampanjene som appen tilbyr. Derimot får du ikke faste cashbacks hos selvvalgte forhandlere med et gratisabonnement.

Søk nå

Curve X

Curve X

Pris pr måned: 49 kroner

Dette kredittkortet koster cirka 49 kroner i måneden og lar deg knytte opptil 5 forskjellige kort til appen. Du har også en ubegrenset angrefunksjon på kortet om du skulle være uheldig å belaste feil kort. Curve X lar deg også veksle i valuta opptil 20 000 kroner i måneden uten gebyrer, og ingen minibankgebyrer opptil 2000 kroner i måneden.

Søk nå

Curve Black

Curve Black

Pris pr måned: 99 kroner

Abonnementet koster cirka 99 kroner i måneden, og du kan velge opptil 3 forhandlere du ønsker en fast 1% cashback fra når du handler, og du kan legge inn ubegrenset med antall kort i appen. I tillegg kan du legge inn ubegrenset med “Smarte Regler”, slik at du er bestandig sikker på at de forskjellige tjenestene du betaler for blir belastet på riktig kort.

Søk nå

Curve Metal

Curve Metal

Pris pr måned: 149 kroner

Med metallkortet kan du legge til 6 forhandlere i appen som du ønsker fast cashback fra, og i tillegg får du forsikring på mobiltelefonen din, reiseforsikring og tilgang til eksklusive flyplass lounger. Metal-pakken koster ca.149 kroner per måned.

Søk nå

Fordeler og ulemper med Curve kredittkort

Det er flere fordeler å få samlet alle kortene dine under en og samme app, og her er de viktigste punktene:

Du har sikkert opplevd tidligere å betale med feil kort i en forretning hvor du får rabatter med et annet kort du har i lommen. Med Curve kort kan du faktisk skru tilbake tiden og kjøre belastningen på det riktige kortet i ettertid! Dette kan du gjøre på både gratis og betalte abonnement med appen på mobiltelefonen.

Men en av de største fordelene du må betale for, og som ikke koster mer enn 49 kroner måneden, er å kunne ta ut penger gebyrfritt i utlandet. Vanligvis koster dette 30 kroner i minibankgebyr, og i tillegg er kommer det 2 % i vekslingsgebyr hos de fleste norske banker.

Tar du ut 2000 kroner i en minibank innenfor EU med ditt norske debetkort, tilsvarer dette hele 70 kroner i gebyr på kun denne ene transaksjonen. Da ser du fort at det kan lønne seg å betale for et abonnement.

Ulempene med Curve kort er at:

Det er ganske kostbart å betale for disse kortene i forhold til andre kredittkort. Til sammenligning er de dyreste kortene i Norge på rundt 400 kroner i året, men prisene på Curve kort er på 600 - 1800 kroner i året.

Det er riktignok flere fordeler med kortene. Men handler du lite i butikkene de har samarbeid med, er det lite å hente på cashback, og lite å spare på om du heller ikke er ute og reiser i løpet av året.

Det du eventuelt kan gjøre er å oppgradere abonnementet når du skal ut og reise, og heller ha et gratisabonnement når du er hjemme i Norge. Du kan for eksempel oppgradere fra gratis til Curve X for å dra nytte av gratis uttak i utlandet mens du er på ferie, og du kan sjonglere mellom abonnement selv inne på Curve-appen.

Hvordan betaler man med curve kredittkort?

Vi skal legge opp et enkelt scenario her slik at du skjønner bedre hvordan kortet og appen henger sammen. La oss si at du har tre forskjellige kredittkort:

Alle disse kortene registrerer du inne på Curve-appen. Når du skal for eksempel betale bensin, åpner du appen og velger Kredittkort 1. Da sveiper du Curve-kredittkortet på betalingsterminalen og Kredittkort 1 blir belastet for transaksjonen.

Videre når du drar til butikken for å handle, gjentar du prosedyren ved å velge Kredittkort 2 inne på appen før du handler dine dagligvarer.

Er Curve kredittkort trygt og bruke?

Firmaet er regulert av Financial Conduct Authority (FCA). Dette organet holder øye med alle finansinstitusjoner, og sørger for at de er rettferdige og ærlige med kundene sine.

Dine sensitive data som ID-informasjon, kortdetaljer og transaksjonshistorikk, vil være beskyttet av sikkerhetsforskriftene som er fastsatt av FCA, og de deler ikke bankkortopplysningene dine med noen av forhandlerne de samarbeider med.

Richard Hamre

Richard@kredittkortlisten.no

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite

Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort