Beste bensinkort - Vi har testet tre drivstoffkort

Kjører du mye bil? Da burde du vurdere bensinkort eller drivstoffkort.
I denne artikkelen vil du lære hvem som har det beste bensinkortet i 2023.

Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.
Les mer om hvordan vi jobber.

Hvem har det beste bensinkortet i 2024?

Det finnes nærmere 21 forskjellige kredittkort som har drivstoffrabatt inkludert, men alle er ikke helt like. For å finne ut hvilket kredittkort som er det beste drivstoff kortet må vi se på flere variabler:

 • Hvor mange bensinstasjoner får du rabatt på?

 • Er det inkludert andre fordeler utenom drivstoffrabatt?

 • Hvor mange liter drivstoff kan du fylle vært år med rabatt?

 • Kan kredittkortet brukes i utlandet?

Et drivstoffkort (også kjent som bensinkort) passer godt for dem som kjører mye. Hensikten til kortet er og gi deg lavere pris på drivstoff som bensin og diesel når du fyller på bensinstasjoner.

Her er fire gode alternativer til bensinkort

Selv om det finnes 21 forskjellige drivstoffkort betyr ikke det at alle er med i testen. Vi har jobbet oss frem til fire gode kredittkort med bensinrabatt og gjør en nærmere test av disse fire.

Disse fire kredittkortene er med i bensinkort-testen:

 • 365Direkte

 • Flexi VISA av Santander

 • IKANO av Ikano Bank

Alle kredittkortene har inkludert drivstoffrabatt, men hvert kort har også sine unike fordeler og ulemper. Vi ser nærmere på dem!

#1 PLASS - Santander flexi visa

Santander Flexi VISA

Flexi Visa er et optimalt bonuskort. Du velger selv hvilken kategori du vil ha bonus i. Så hvis du ikke skal kjøre like mye i en måned kan du bytte over til en annen kategori som vil belønne deg like mye. Her får du 4% rabatt når du fyller hos alle bensinstasjoner i Norge, også i utlandet. Du får også 4% rabatt på det du kjøper i bensinstasjonen.

Santander Flexi VISA

Søk nå

Når du søker kredittkort hos Santander vil du forholde deg til deres vilkår og betingelser.

Fordeler med Santander Flexi VISA

Velg en bonuskategori. Du kan bytte hver måned.

4 % bonus på bensin og diesel

4 % bonus på sportsutstyr

4 % bonus på klær og sko

4 % bonus på elektronikk

25,33%

Eff.rente

100.000 kr

Kredittgrense

50 dager

Betalingsutsettelse

Greit å vite før du søker: Du kan ikke være under 20 år eller ha betalingsanmerkninger hvis du skal ha kredittkort fra Santander.

Eksempel: Eff. rente *25,33% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.916,- Kostnad 1.916,-

#2 PLASS - IKANO Visa

IKANO Visa

IKANO er et godt kredittkort, men det er begrenset hvor mye du får ut av det hvis du kjører mye. IKANO gir deg kun rabatt hvis du fyller på Shell, og det er kun i Norge. IKANO er fortsatt populært blant de som søker bensinkort fordi deres andre fordeler er vesentlige gode, her får du litt av hvert.

IKANO Bank

Søk nå

Når du søker kredittkort hos IKANO Bank vil du forholde deg til deres vilkår og betingelser.

Fordeler med IKANO Visa

Alltid 2 % rabatt på dagligvarer.

Alltid 2 % rabatt på alt du handler og fyller drivstoff hos Shell

Mulighet for inntil 9 måneders betalingsutsettelse

Reise- og avbestillingsforsikring og tankefeilforsikring

20,43%

Eff.rente

100.000 kr

Kredittgrense

50 dager

Betalingsutsettelse

Greit å vite før du søker: Du kan ikke være under 23 år eller ha betalingsanmerkninger hvis du skal ha kredittkort fra IKANO Bank.

Eksempel: Eff. rente *20,43% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.565,- Kostnad 1.565,-

#3 PLASS -365PRIVAT MASTERCARD

365Privat MasterCard

365Privat MasterCard er et godt kredittkort som trenger kun fordelen drivstoffrabatt. Største fordelen her er rabatten du får når du fyller drivstoff. Du får 3,65% cashback og 34 øre/l rabatt per liter du fyller på Esso-stasjoner i Norge. Du får også 2% cashback på alle bensinstasjoner i Norge og i utlandet. Ulempen her er at kredittkortet er begrenset til kun drivstoff fordeler, hvis du handler mye på nett eller reiser mye burde du vurdere et annet kort.

365Privat MasterCard

Søk nå

Når du søker kredittkort hos 365Privat vil du forholde deg til deres vilkår og betingelser.

Fordeler med 365Privat MasterCard

100 øre rabatt per liter du fyller

2,00% cashback på alle bensinstasjoner i hele verden

Eksklusive rabatter på leiebil og strømavtaler

God nominell og effektiv rente

Egen sparekonto med renteutbetaling hver måned

25,53%

Eff.rente

150.000 kr

Kredittgrense

45 dager

Betalingsutsettelse

Greit å vite før du søker: Du kan ikke være under 20 år eller ha betalingsanmerkninger hvis du skal ha kredittkort fra 365Privat.

Eksempel: Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929

Eff. rente 27,16 % v/15.000 kr o/12 mnd. Kostnad 1.974 kr. Totalt 16.974 kr.

Hva er et bensinkort?

Et bensinkort er en spesiell type kort som er designet for å brukes ved kjøp av bensin og ofte andre varer på bensinstasjoner. Det kan enten være et lojalitetskort eller et kredittkort som tilbyr spesifikke fordeler relatert til drivstoffkostnader.

Slik sparer du penger med et bensinkort

Et bensinkort er et eget kredittkort som gir deg belønninger når du fyller drivstoff på utvalgte bensinstasjoner. Disse belønningene kan være cashback, eller rabatt på drivstoff som du fyller.

I Norge kan du spare flere tusen kroner ved og bruke bensinkort, spesielt nå som drivstoff prisene er ekstremt høye. Viktig og huske på at uansett om du kjører lite eller mye, så vil et bensinkort være lønnsomt for deg!

Husk også at bensinkort er et vanlig kredittkort som gir deg gode fordeler når du fyller drivstoff. Ikke bli sjokkert om du får med andre fordeler når du bestiller et bensinkort, dette kan være fordeler som cashback, reiseforsikring, netthandel rabatter og andre goder.

Slik sparer du penger med et bensinkort

 • Rabatt per liter du fyller. Undersøk hvilken bensinstasjon du får rabatt i. Flexi VISA på første plass gir deg 4% rabatt hos alle bensinstasjoner, da slipper du og fylle på utvalgte bensinstasjoner.

 • Cashback. Både Ikano VISA og Flexi VISA har cashback inkludert. Du får også cashback hos 365Privat, men ikke på dagligvarer og nettbutikker du handler hos.

 • Du kan tjene poeng når du fyller drivstoff. Når du fyller opp bensin eller diesel får du cashback poeng som kan brukes neste gang du fyller. I tillegg får du også rabatt på totalbeløpet du har fylt for.

 • Kjører du elbil? I denne testen er det kun NAF Xtra som tilbyr 15% rabatt på hurtiglading. Vi får satse på at de større aktørene følger etter snart.

Hvordan få bensinkort?

For å skaffe et bensinkort, et spesialkort som gir fordeler ved bensinkjøp, kan du følge disse stegene:

Velg Riktig Bensinkjede: Velg et drivstoffkort fra bensinkjeden du oftest bruker. Hvis det er en spesifikk bensinstasjon nær jobben din eller hjemmet ditt, vurder et kort knyttet til den stasjonen for å maksimere fordelene.

Undersøk Fordeler: Finn ut hvilke fordeler som tilbys med kortet, som rabatter på drivstoff, bonuspoeng eller andre spesialtilbud.

Sjekk Kredittkrav: Hvis kortet er et kredittkort, sørg for at du oppfyller kredittkravene. Noen drivstoffkort kan kreve god kredittverdighet.

Søknadsprosess: Søk om kortet enten online eller direkte på bensinstasjonen. Du vil måtte gi personlig og finansiell informasjon.

Vent på Godkjenning: Etter at du har sendt inn søknaden, vil den bli gjennomgått, noe som kan inkludere en kredittsjekk.

Aktiver Kortet: Når du mottar drivstoffkortet ditt, følg instruksjonene for å aktivere det.

Bruk Kortet Ansvarlig: Bruk drivstoffkortet ditt ansvarlig, betal regninger i tide og hold øye med utgifter for å unngå gjeld og høye renter.

Husk å lese gjennom alle vilkår og avgifter som er forbundet med kortet. Noen drivstoffkort kan ha årlige avgifter eller høyere renter. Ved å velge et kort fra en bensinkjede du ofte bruker, kan du dra størst mulig nytte av rabatter og fordeler som tilbys.

Fortsatt uklart? Sjekk spørsmål og svar

Beste bensinkort i 2024 er Flexi VISA fra Santander. Du får 4% rabatt når du fyller drivstoff på alle bensinstasjoner i Norge og i utlandet. Dersom du ikke skal kjøre bil en måned kan du bytte rabatten over til enten 4% rabatt på dagligvarer, 4%rabatt på nettbutikk eller 4% rabatt på klesbutikker.

Nei, bilforsikring er noe du må bestille separat. Du kan finne Norges beste bilforsikring her.

Hvis du fyller mest hos Circle K er det Flexi VISA fra Santander og NAF Xtra som er to kredittkort du burde vurdere. Flexi VISA med 4% rabatt på totalbeløpet, og NAF Xtra med 65 øre rabatt per liter du fyller.

Ofte er det en takhøyde på 10 000 km hos de største bankene. Noen mindre banker som tilbyr bensinkort har også en begrensing på 5 000 km før du ikke kan få rabatt lenger. Du burde undersøke dette på kredittkort siden når du sammenligner på Kredittkortlisten.no.

Slik velger vi kredittkort

Våre ansatte bruker en mengde kredittkort på daglig basis og er godt kjent i bransjen. Hvis noen i teamet vårt ikke vil anbefalt det til en venn eller et familiemedlem, vil vi heller ikke anbefale det på Kredittkortlisten. Våre meninger er våre egne og har ikke blitt vurdert eller godkjent av våre annonsepartnere.

Beste kredittkort fra våre partnere

Hvordan vi velger

Søk nå

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

26,69%

Eff.rente

Eksempel: Eff. Rente 26,07% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 265 totalt kr. 28 265

TF Bank Mastercard
Søk nå

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

24,4%

Eff.rente

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.

Bank Norwegian Visa
Søk nå

Annonselenke

150 000 kr

Kredittgrense

30,33%

Eff.rente

Søk nå

Annonselenke

75 000 kr

Kredittgrense

26.25%

Eff.rente

Eksempel: Eff.rente 26,25%,15 000 kr o/12 mnd, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr

Resurs Gold Mastercard
Søk nå

Annonselenke

100 000 kr

Kredittgrense

27,19%

Eff.rente

Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.

Trumf Visa

Richard Hamre

Richard@kredittkortlisten.no

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite

Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort