Nyheter

Fordeler ved å bruke kredittkort

11. jul. 2024, 07:43
Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.
Fordeler ved å bruke kredittkort

De siste årene har det blitt økt fokus på hvordan kredittkort har skyhøy rente og ikke bør røres, men dette er ikke helt riktig. Tvert imot kan det være flere fordeler knyttet til det å benytte seg av kredittkortet når du er ute å handler. Vi skal derfor belyse noen av disse fordelene for å vise hva du kan få ut av et kredittkort dersom du bruker det riktig.

I Norge har det lenge vært en forståelse om at kredittkort er dyrt, og derfor bare bør benyttes i nødstilfeller. Nå var det kanskje slik tidligere, men takket være økt konkurranse om kundene har det blitt langt mer attraktivt. Faktisk vil de fleste tilbydere i dag la deg handle rentefritt i 45 dager, noe som betyr at du ikke betaler løpende rente i det hele tatt om du betaler inn hele utestående beløp hver måned.

På toppen av dette er det ofte knyttet flere goder til bruken av slike kort i form av cashback, forsikringer og lignende. Så hvordan får du mest mulig ut av kortet ditt? Her er noen fordeler du bør vite om dersom du vurderer å trekke kredittkortet neste gang du skal handle.

Innebygde goder i kortet ditt

En viktig grunn til at mange velger å bruke sitt kredittkort fremfor bankkortet er de ulike godene som er bakt inn i kortet ditt. For privatøkonomien din kan dette bety at du oppnår bonuser, rabatter og forsikring uten at du må betale ekstra for det. Nedenfor har vi sett nærmere på noen av disse godene du bør kjenne til.

Forsikring

Mange kredittkort har i dag innebygd reiseforsikring dersom du betaler reisen med kortet ditt. Her er det stor forskjell på hva denne forsikringen faktisk dekker, så pass på at du setter deg litt inn i dette før du begir deg ut på reise. Imidlertid kan den være et flott tilskudd til en vanlig reiseforsikring dersom du opplever kanselleringer og lignende

Sikkerhet på reise

Dessverre opplever en del nordmenn å bli svindlet når de trekker kortet sitt i utlandet, men dette betyr ikke at pengene er tapt. Har du trukket bankkortet ditt vil dessverre pengene være ute av konto, men benytter du kredittkortet kan transaksjonen oftest stanses. For deg som har vært uheldig kan dette bety at du unngår store tap ved feilaktige belastninger.

Cashback og rabatter

For å gjøre kortene sine så attraktive som mulig er det mange kredittkortselskaper som har utviklet egne rabatter og goder for sine brukere. Dette kan bety at du oppnår ulike bonuser, cashback eller tilsvarende bare ved å bruke kortet ditt. Her kan det ofte være mye penger å spare ved å følge med på aktuelle kampanjer hos de forskjellige aktørene.

Rentefri handel

I dag er normen at de fleste kort er rentefri i 45 dager. Dette betyr at du kan belaste kortet ditt uten at det påløper rente de første 45 dagene. En feil mange begår er at de deretter delbetaler beløpet, noe som sørger for at renten utløses. Klarer du derimot å betale hele beløpet kan kredittkort gi deg en utmerket fleksibilitet i hverdagen.

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort