Refinansiering av kredittkort

I dag er det mange som betaler unødvendig mye rentekostnader på kredittkortgjeld, og tenker ikke over hvor mye de kan spare dersom de refinansierer gjelden. Sliter du med å betale høye kredittkortregninger er det flere ting du kan gjøre for å bli raskere gjeldfri og redusere rentekostnadene dine per måned. Her får du flere eksempler på hva du kan gjøre for å refinansiere dyr kredittkortgjeld uten at det krever veldig mye arbeid.

Hvorfor stole på oss ?

Våre kredittkort eksperter deler sine egne erfaringer og gir ærlige analyser for å hjelpe deg å ta beslutninger som gagner deg mest mulig. Mens vi mottar provisjon gjennom våre samarbeidspartnere til kredittkort-søknader, annonser og tydelig merket sponsede innhold, er vårt redaksjonelle innhold og kredittkort analyser helt våre egne.

Dette er beste måten og refinansiere kredittkortgjeld på

Har du for høy rente på kredittkort? Eller er utestående saldo for høy til og håndteres. I denne artikkelen dykker vi i tema refinansiering av kredittkort. For og gi deg svaret ganske raskt så er det Axo Finans som tilbyr beste refinansiering av kredittkort.

Axo finans er best på refinansiering av kredittkort

  • Du kan refinansiere gjeld opptil 500 000 kroner

  • Aldersgrense er 20 år

  • Din årsinntekt må være minst 200 000 kroner

  • Lavere eff.rente fra 5,6% til 12%

Gå til Axo Finans

Refinansier med forbrukslån

Kredittkort har gjerne en rente på 20 % og oppover per måned, og i tillegg er nedbetalingsperioden vesentlig kortere enn på forbrukslån. Har du to eller flere kredittkort å nedbetale på, kan dette fort bli veldig belastende på økonomien din. Velger du et forbrukslån med lav rente er det mer gunstig og refinansiere, en hvis du har f.eks 10 000 kroner utestående på kredittkortet.

REFINANSIERE KREDITTKORT: Har du høy rente på kredittkort og gjeld andre plasser? Refinansiering er en måte og redusere rente og gjeld.

Hvordan fungerer refinansiering av kredittkort?

Først sender du en søknad til en forbruksbank om å få refinansiert totalbeløpet du skylder på dine kredittkort. Deretter kan du oppgi kontonummer til kredittkortene til banken du ønsker å benytte deg av. Da vil forbruksbanken ta seg av tilbakebetalingen av kredittkortgjelden, og du får til gjengjeld en bedre avtale med lavere rente og kun en regning å forholde deg til hver måned.

Finn et kredittkort med bedre rente

Om kredittkortet du skylder penger på har veldig høy rente, kan du sammenligne andre kort på markedet og heller overføre gjelden til et kredittkort som har lavere kostnader per måned.

I tillegg kan du se etter kredittkort som har mer utbytte når du handler med kortet. Enkelte kredittkort kan tilby gode rabatter på drivstoff, dagligvarer eller netthandel, så dette kan også hjelpe deg med å spare penger i hverdagen som du heller kan benytte til å betale ned gjelden raskere.

Kjør lønna rett inn på kredittkortet

Har du kun et kredittkort som du sliter med å betale ned på, kan du redusere rentekostnader og gebyrer ved at du fortsatt benytter deg av kredittkortet i det daglige. Dette forutsetter at kredittkortet ikke er sperret på grunn av at du ikke har betalt i tide eller av andre årsaker ikke kan benytte deg av kortet.

Husk at det er veldig høy rente på kredittkort i forhold til forbrukslån, og derfor kan det være lurt å føre over alt du ønsker å betale tilbake på kredittkortet og alt du planlegger å bruke på forbruk denne måneden, spesielt om det er et kort som gir deg bonus på det du handler.

Betaler du bare minstebeløpet hver måned vil det ta veldig lang tid før du blir kvitt gjelden. Derfor er det lurt og fortsatt benytte seg av kortet i det daglige, da dette vil redusere rentekostnader i og med at du overføre et større beløp per måned inn på kredittkontoen.

Hvem kan få refinansiering av kredittkort?

Forbruksbanker kan ha forskjellige kriterier på alder og inntektsgrenser for å innvilge lån og kreditter. Men felles for dem alle er at du er nødt til å ha god betalingshistorikk for at du skal få lov til å refinansiere restgjeld.

Dette betyr at du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker for å få innvilget refinansiering hos en annen bank, så sørg for at du har ryddet opp i slike saker før du planlegger å refinansiere gjelden din.

Det kan være lønnsomt å søke om refinansiering dersom du har:

Et godt alternativ, dersom du har egen bolig, er å refinansiere lånet sammen med boliglånet. For å gjøre dette kan du enten søke om et fleksilån eller opplån på boligen.

Mange er skeptisk til dette og vil ikke øke på gjelden på boligen, men det er kun fordeler med dette så lenge du gjør litt regnskap på forhånd.

Husk at renten på boliglån er nesten ingenting i forhold til et forbrukslån, slik at du kan bli både raskere gjeldfri og spare masse penger på rentekostnader og gebyrer.

Oppsummering

Det kan lønne seg og refinansiere kredittkort dersom du ikke kan håndtere renten eller sliter med og tilbakebetale gjelden. Mange med dyre lån velger også refinansiering, ettersom refinansiering er en enkel måte og redusere dyr rente og få en bedre avtale.

Richard Hamre

Richard@kredittkortlisten.no

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite

Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort

Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven | 2022 Medienor AS | Org. nr: 924 303 263