Nitokortet - Fordeler og ulemper

Nito er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer, og de har en rekke fordeler for sine medlemmer - blant annet Nitokortet. Kredittkortet blir levert av Nordea, og fordelene er de samme som Nordea Premium-kunder får. Med gode forsikringer og eksklusive kunderabatter på reise, er dette et veldig fordelaktig kort i forhold til hva andre landsorganisasjoner leverer. Men er det bare Nito-medlemmer som kan dra nytte av disse fordelene fra Nordea? Les videre så får du alle detaljer.

Richard hamre
Innhold er skrevet av Richard Hamre og data er verifisert fra Finansportalen.Les mer om hvordan vi jobber.

Fordeler med Nitokortet

Her har du viktige fordeler med Nitokortet:

Ulempene med Nitokortet

Dette er noen av ulempene med Nitokortet:

  • Høye gebyrer på kontantuttak
  • Begrenset utvalg av rabatter

Nitokortet har flere fordelaktige forsikringer

Om du er opptatt av å være trygg på reise eller handler mye på nett, er det flere forsikringer på Nitokortet du helt sikkert vil få bruk for. Reiseforsikringen dekker deg på turer opptil 90 dager i året og opptil 35 dager sammenhengende på reise, og både du og familien er dekket så lenge du betaler reisen med kredittkortet. Da trenger du ikke å bekymre deg for høye sykehuskostnader i forbindelse med ulykke eller sykdom mens du og familien er på tur.

I tillegg får du også en kjøpsforsikring på reisen som er veldig fordelaktig. Handler du dyre varer opptil 25 000 kroner kan du få erstattet dette om varen blir skadet eller mistet.

Med Nitokortet er du også beskyttet når du handler på nett med en Netthandelsforsikring. Skulle du bli svindlet eller skader varer ved uhell, får du dekket kjøpsomkostninger opptil 25 000 kroner på kredittkortet.

Få billigere hotellovernattinger i Norden

Nordea har et samarbeid med Best Western Hotels & Resorts. Dette betyr at du kan få opptil 20 % rabatt på overnattinger og alle fasiliteter som hotellene tilbyr. Tilbudet gjelder i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen og hele Baltikum.

I tillegg til dette får du en tilgang til en eksklusiv avtale med Interhome, som tilbyr en annerledes ferieopplevelse på gjestegårder og andre overnattingssteder i hele Europa. Så ønsker du en litt annerledes opplevelse av hva charterturer kan tilby, er det definitivt masse spennende opplevelser du kan få med deg gjennom Interhome.

Kostnader med Nitokortet

I forhold til mange kredittkort er Nitokortet gjennom Nordea svært rimelig i bruk. Spesielt om du benytter deg av de rabattene på reise og flyplasslounger. Det er heller ingen årsgebyr på kredittkortet, og du trenger heller ikke å betale fakturagebyr om du oppretter en efaktura.

Men det som koster penger er uttak og handel i utlandet. Hver gang du tar ut penger i minibank tilkommer det 40 kroner i gebyr + 2 % valutapåslag, noe som tilsvarer 60 kroner om du tar ut en tusenlapp. Du kan derimot spare 20 kroner dersom du benytter deg av Nordeas egne minibanker i blant annet Sverige og Danmark, men fortsatt tilkommer valutapåslaget.

Når det kommer til nedbetaling er Nordea ganske fleksibel på dette punktet. Greier du ikke å betale alt tilbake på en gang må du kun betale 3,5 % av utestående beløp og minst 250 kroner på neste regning. I tillegg får du opptil 45 dager med rentefri kreditt, noe betyr at du kan handle i dag og slippe å betale rente på beløpet dersom du innbetaler alt etter en halvannen måned.

Vår vurdering av Nitokortet

Nitokortet er i utgangspunktet det samme kredittkortet du får gjennom å være en Nordea Premium kunde. Det er altså ikke et eksklusivt kort lengre for Nito-medlemmer slik at alle kan dra nytte av fordelene som Nordea tilbyr med sine kredittkort.

Det er selvfølgelig også mange fordeler med å være medlem av Nito dersom du jobber innenfor bransjene de spesialiserer seg på. Men det er greit å vite at du fortsatt har muligheter til å få et veldig godt kredittkort selv for dem som ikke ønsker å bli medlem.

For de som reiser mye er det mange fordeler med kredittkort fra Nordea, men det er dessverre lite rabatter i hverdagen. Så er du mer ute etter faste rabatter på dagligvarer, drivstoff og netthandel, finnes det bedre kredittkort eder ute med langt flere avtaler som hjelper deg med å spare penger i hverdagen.

Richard hamre

Richard Hamre

[email protected]

Richard Hamre er ansvarlig for innhold på Kredittkortlisten.no. Richard har over 20 års erfaring innen privatøkonomi og har jobbet tidligere i flere Norske banker - Du når han på mail.

Greit og vite
Finansportalen logo
Alt av informasjon skal være oppdatert i sanntid på 'Kredittkortlisten.no' siden vi henter data fra Finansportalen. Dersom du finner en feil eller har spørsmål om tjenesten kan du ta direkte kontakt med Richard Hamre som er vår fagansvarlig.
Kredittkortlisten.no logo

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort