Beste kredittkort 2022

Kredittkort - best i test

Hvis du leter etter det beste kredittkortet i 2022, trenger du ikke lete lenger enn vår liste over de beste kredittkort i 2022. Fra kredittkort med lav rente til cashback kort, reisekort og drivstoffkort har vi oversikten over hvilket kredittkort som er best i test i deres kategori.

Uansett hvilke kredittkortbehov du har, er det et kredittkort på denne listen som er perfekt for deg. Så ta en titt og finn det beste kredittkortet for ditt behov i dag med vår store guide på hvilket kredittkort som er best i test.

Beste kredittkort 2022

1. Beste kredittkort i 2022 - Komplett Bank MasterCard

Komplett Bank MasterCard blir kåret som det beste kredittkortet i 2022. Dette kredittkortet har ingen gebyrer og heller ingen årsavgift. Med en relativt lav rente på 17% og betalingsutsettelse på 50 dager er dette kredittkortet best i test.

Effektiv rente %

17,12%

Rentefri periode

50 dager

Innteks krav (år)

50 000 kr

Kredittgrense

100 000 kr

2. Beste kredittkort med lav rente: InstaPay

InstaPay har kredittkortet med lavest rente i hele Norge. Dette kredittkortet har en betalingsutsettelse på 0 dager som ikke er noe og skryte av, men med den lave renten blir dette et aktuelt kredittkort.

Effektiv rente %

14,9%

Rentefri periode

0 dager

Innteks krav (år)

250 000 kr

Kredittgrense

100 000 kr

3. Beste reisekort: Norwegian Bank Kredittkort

Med kredittkort fra Bank Norwegian har du full kontroll på utgifter til enhver tid. Med en effektiv rente som ligger på 23,1% og betalingsutsettelse på 45 dager, opptjente cashpoints på kjøp med kredittkortet er dette kortet best i test dersom du skal ut på reise.

Effektiv rente %

23,1%

Rentefri periode

45 dager

Innteks krav (år)

50 000 kr

Kredittgrense

100 000 kr

4. Beste kredittkort for cashback og rabatter: Remember Black

Re:member black Mastercard er best for cashback og rabatter. Dette kredittkortet har ingen årsavgift og kommer med mange fordeler. En av fordelene som er veldig populære er at du kan få over 20% reward rabatt i over 200 nettbutikker. Dette kortet passer utmerker for deg som handler mye på nettbutikker.

Effektiv rente %

25,4%

Rentefri periode

45 dager

Innteks krav (år)

120 000 kr

Kredittgrense

150 000 kr

5. Kredittkortet som har lave gebyrer og gode ordninger: TF Bank MasterCard

TFBank er best på lave gebyrer og gode ordninger. Hver måned får du tilgang til nye spennende rabattkoder i fordelsprogrammet til TFBank. Dette kan være rabatter på reiser, velvære, restauranter og mye mer. Med TFBank får du også en kredittgrense på 150 000 kroner som du kan bruke som du ønsker. Reiseforsikring er også inkludert med dette kortet.

Effektiv rente %

21,82%

Rentefri periode

43 dager

Innteks krav (år)

150 000 kr

Kredittgrense

150 000 kr

6. Kredittkort best for matvarehandel: Coop MasterCard

Med Coop Matsercard tjener du cashback og rabatter hver gang du handler hos Coop. Du oppnår 1 prosent rabatt hver gang du bruker dette kredittkortet hos Coop eller 0,5% på alle steder i verden. Du har også med reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kredittkortet, den nominelle renten på dette kortet ligger på rundt 22,6% og grense på 100 000 kroner.

Effektiv rente %

26,17%

Rentefri periode

45 dager

Innteks krav (år)

120 000 kr

Kredittgrense

150 000 kr

7. Beste kredittkort for lounge tilgang: SAS Amex Elite

SAS Amex Lite gir deg gode fordeler når du reiser i Euripa. Med en effektiv rente på 27,62% og medlemsavgift på 335 kroner i måneden kan du reise 2 for 1 i hele verden, to ganger hvert år. Du får også poeng som forvandles til flybilletter eller hotell opphold, disse kredittkortene passer utmerket for deg som ønsker og bruke et flyselskap hele veien.

Effektiv rente %

27,62%

Rentefri periode

30 dager

Innteks krav (år)

*God kreditt

Kredittgrense

150 000 kr

8. Beste drivstoff kredittkort: 365Direkte MasterCard

365Direkte MasterCard er det beste kredittkortet for deg som kjører bil. Du har også andre fordeler med som rabatt på leiebiler, og rabatt på strøm fra Ustekveikja Energi. Det koster heller ingenting og søke på kortet, eller ha kortet, eneste gebyret med dette kredittkortet oppstår hvis du tar imot papirfaktura.

Effektiv rente %

25,53%

Rentefri periode

45 dager

Innteks krav (år)

250 000 kr

Kredittgrense

50 000 kr

9. Beste kredittkort for shopping: Flexi VISA

Det beste kredittkortet for shopping er Flexi Visa fra Santander. Hovedsakelig kan du tjene cashback på inntil 4% rabatt på alt du kjøper.  Du kan også bruke Flexi Visa på Statoil sitt rabattprogram. Flexi Visa har en kredittgrense på 100 000 kroner og har en betalingsutsettelse på 50 dager.

Effektiv rente %

25,33%

Rentefri periode

50 dager

Innteks krav (år)

50 000 kr

Kredittgrense

100 000 kr

Hva er det beste kredittkortet i 2022?

Det beste kredittkortet for deg avhenger av dine mål, budsjett og forbruksvaner. Etter hvert som det økonomiske bildet ditt utvikler seg, kan også det beste kredittkortet for deg endres. Selv om kredittkortbelønninger kan være veldig verdifulle, hvis du er fokusert på å betale ned gjeld, er de kanskje ikke det beste valget for deg på dette tidspunktet.

Hvis du kjører mye bil kan det lønne seg med et kredittkort som har bensinrabatter, hvis du handler mye på nett kan det lønne seg med et cashback kort, eller så finnes det gode kort som har alle fordeler som f.eks Komplett Bank MasterCard.

Beste kredittkort 2022

Ulike typer kredittkort

Mange av dagens kredittkort er spesial tilpasset ulike kundegrupper som bruker kredittkort til ulike kjøp. Det innebærer hovedsakelig 5 forskjellige kjøpskategorier som er veldig populære for dem som har kredittkort.

 • Reisekort
 • Drivstoffkort/Bensinkort
 • Cashback kort
 • Rabattkort
 • Shopping/dagligvare kredittkort

Beste kredittkort for ferien

Lenge har det vært populært og bruke kredittkort for utelandsreiser. Reisen blir tryggere og du kan bruke kortet med trygghet når du er på reise.

Se beste reisekort

Beste kredittkort for drivstoff

Kjører du mye bil? Da kan det lønne seg med et drivstoff kredittkort. Med et drivstoff kort kan du spare opp rabatter og cashbacks når du fyller drivstoff hos utvalgte bensinstasjoner.

Se beste bensinkort

Beste cashback kredittkort

Med cashback kredittkort sparer du opp rabatter og får tilbake et prosentbeløp når du handler på utvalgte nettbutikker, eller fysiske butikker. Hvis du drar kortet ditt mye kan det lønne seg med et kredittkort som har cashback.

Se beste cashback kort

Beste kredittkort for rabatter

Tjen opp eksklusive rabatter når du handler på dine favoritt butikker. Flere leverandører lanserer nye rabatter og kampanjer hver måned. Les mer om hvilket kredittkort som passer seg best for rabatter.

Se beste rabattkort

Beste kredittkort for shopping

Handler du mye på nett kan det lønne seg med et kredittkort som er tilpasset for shopping og dagligvarehandel.

Se beste shopping kredittkort

Hvilket kredittkort passer for meg?

Det finnes mange kredittkort på markedet, og det kan være vanskelig å finne ut hvilket som passer for deg. Her er noen faktorer du bør vurdere når du velger et kredittkort:

5 gode grunner til og velge et kredittkort

Det finnes flere gode grunner til og velge et kredittkort, her har du de beste årsakene til og velge kredittkort:

 • Tryggere netthandel

 • Du har et mye større økonomisk buffer da du kan bruke penger når du vil

 • Du kan spare penger ved kredittkort som har rabatter og cashback

 • Få tilgang på eksklusive rabatter som leverandøren har tilgjengelig

 • Flere kredittkort har reiseforsikring inkludert

Hva er det beste kredittkortet for meg?

Å finne det beste kredittkortet innebærer både egenvurdering og forskning. Du må dokumentere din kredittverdighet og forbruksvaner, i tillegg til å reflektere over hvordan du kan bruke kortet, enten det er for å bygge kreditt, midlertidig låne penger eller bare bruke det som en enklere måte og kjøpe ting på, og tjene opp rabatter.

Første gang med kredittkort: Hvis det er første gang du bruker kredittkort, eller har svak økonomi kan et kredittkort med lav rente og lav kredittgrense være lurt for deg. Når du betaler tilbake gjelden din som du opptjener med et kredittkort vil du bevise banken at du kan dekke utgiftene dine, og dette vil være med og forsterke kreditten din. Her kan vi anbefale beste kredittkort fra Komplett Bank MasterCard.

Gjeld fra før: Har du kredittkort gjeld fra før, men søker et nytt kredittkort med den beste renten? Da anbefaler vi kredittkort med saldooverføring. Med slike kredittkort kan du overføre tidligere saldo til nytt kredittkort med en periode uten noe rente. Søker du det beste kredittkortet med lav rente bør du sjekke ut TF Finans sitt kredittkort som har lave gebyrer og markedes laveste rente.

Lite gjeld fra før: De som betaler tilbake gjelden ganske fort på kredittkortet burde vurdere og få seg et kredittkort med høy kredittgrense, men også lav rente sats. Mange kredittkort har høye gebyrer knyttet til seg, men det beste kredittkortet du kan velge med minimale renter er Komplett Bank MasterCard.

De som reiser mye: Er du mye ute på farten, enten om det er med bil eller fly? Da lønner det seg og velge et kredittkort som tilbyr reiseforsikring og har drivstoffavtaler inkludert. Derfor mener vi at Remember Black er det beste kredittkortet for deg som reiser mye og vil ha med reiseforsikring på kjøpet.

Beste kredittkort for studenter: Dersom du studerer og allerede har søkt om stipend og lån fra Lånekassen bør man være forsiktig med og ta på seg mer lån en nødvendig. Om du faktiskt trenger et kredittkort når du er student burde det være et bra kredittkort med lav rente, ingen gebyrer og lang betalingsutsettelse. Derfor vil vi anbefale deg Komplett Bank MasterCard.

Kan jeg få kredittkort med betalingsanmerkninger?

Det finnes kredittkort som er tilpasset dem som har dårlig økonomi, men de fleste banker og kredittkort leverandører i Norge gir deg ikke et kredittkort om betalingshistorikken din er svak, derfor vil vi anbefale og rydde opp i inkasso og betalingsanmerkninger før du søker på det "beste kredittkortet i 2022".

Hvilken type belønninger tilbyr et kredittkort?

Kredittkortbelønninger kommer i en rekke forskjellige former, slik at kortholdere kan tjene penger tilbake, poeng eller rabatter for hver krone du bruker. Belønningsgraden for belønninger varierer ofte etter kjøpstype, med høyere belønninger tilgjengelig for visse kjøpskategorier.

Cashback-belønninger er den enkleste typen og gir vanligvis en rabatt på en prosentandel av utgiftene i form av en tilbakebetaling eller en til-gode-beløp som kan brukes på senere tidspunkt. Belønninger basert på rabatter eller fly-miles gir større fleksibilitet i hvordan de brukes, enten som reise, gavekort, varer eller andre ting.

Hva er vanlige kredittkortfordeler?

Hver leverandør av kredittkort har ulike fordeler knyttet til kortet sitt, la oss ta en titt på de mest populære fordelene du får når du bruker et kredittkort:

Her har du en oversikt over fordeler du får med et kredittkort

 • Prismatch
 • Forsikret mot svindel i Norge og i utlandet
 • Gode forsikringer
 • Refusjon i tilfeller av handelstvist
 • Refundert kjøp hvis varer blir stjålet eller skadet

Her har du gode fordeler med reisekort (Kredittkort med reiseforsikring)

 • Reisekansellering/avbrudd/forsinkelsesdekning
 • Reiseulykkesforsikring
 • Tapt/forsinket bagasjedekning

Premium fordeler med VIP kredittkort

 • Tilgang til flyplasslounge
 • Mobiltelefonforsikring
 • Annet (Må undersøkes med leverandør)

Hvordan søker jeg kredittkort på nett?

Etter at du har funnet det beste kredittkortet til ditt forbruk må du klikke deg videre til leverandøren sin nettside.

Slik bestiller du kredittkort via Kredittkortlisten.no:

 1. Du må først klikke på den grønne knappen som står ved kredittkortet du ønsker. På denne knappen står det "Bestill". Når du har klikket på denne knappen blir du sendt videre til banken sin nettside.
 2. Når du ankommer leverandøren sin nettside må du fylle ut skjema. Her må du fylle inn personlige opplysninger og sende skjema med BankID.
 3. Deretter vil leverandøren gjøre en kredittvurdering av deg, når dette er gjort vil du få svar på e-post og tekstmelding om du har fått godkjent søknaden om kredittkort.
 4. Dersom søknaden blir godkjent vil du få beskjed om dette, og kredittkortet vil komme i postkassen din mellom 3 til 5 virkedager.
 5. Hvis du får avslag kan dette være fordi du har betalingsanmerkninger, eller inkassosaker aktivt på historikken din. Det kan også være fordi du har for lav inntektsgrense til og få søknaden godkjent. Undersøk dette før du søker.

Hvor mye koster et kredittkort?

Det er mange gebyrer du kan pådra deg når du velger et kredittkort. I noen tilfeller må du betale en årlig avgift for kortet og kjøpsgebyrer. Disse kan variere fra noen hundre til tusenvis av kroner, dette spørs på hvilket kort du velger og hvor eksklusivt det er.

Du kan ofte finne ut rentekostnaden på kredittkortet du velger (Se eff.rente). I tillegg kan ulike kostnader kombineres med betalingene dine, som valutavekslingsavgifter, uttaksgebyrer og kostnader for pengeoverføring både i Norge og i utlandet. Disse kostnadene blir lagt med det totalebeløpet du skal betale hver måned.

Det er vanligvis ekstra kostnader involvert, og derfor er det vanskelig å finne et gratis kredittkort. Det kredittkortet vi kommer som er nærmest helt gratis i gebyrer og kostnader er Komplett Bank MasterCard.

 • Rente
 • Årsavgift
 • Kontantuttak
 • Pengeoverføring
 • Gebyrer for transaksjoner
 • Gebyr for valutavekskling

Hvem kan søke om kredittkort?

Når du låner penger eller søker om et kredittkort må du oppfylle krav for og få pengene, eller kredittkortet. Kravene for og søke på kredittkort kan variere fra leverandør til leverandør. Noen kredittkort har høyere kriterier til sine søkere en andre leverandører.

La oss ta en titt på de mest kjente kriteriene for og søke på kredittkort:

 • Du må være over 18 år
 • Du må ha tilgang til BankID
 • Du må vise til en årsinntekt (Fra 50 000 kroner til 250 000 kroner, spørs på leverandør)
 • Ikke ha betalingsanmerkninger eller inkasso saker
 • Bosatt i Norge med personnummer eller ID-nummer

Kredittkort uten inntekt

Når du søker på et kredittkort er det et "lån" du tar opp, eller kredittgrense du får tilgang på. De fleste kredittkort tilbydere i Norge har som kriteriet at du må ha en inntekt for og få et kredittkort. Dersom du ikke har inntekt kan det bli vanskelig og søke om et kredittkort. Dersom du ikke har inntekt men ønsker et kredittkort som du kan bruke til shopping, kan du lese mer om MasterCard og Visa.

Kredittkort med betalingsanmerkning

Det er ikke mulig og få et kredittkort dersom du har betalingsanmerkning eller inkasso sak som er aktive. Derfor er det lurt og ordne opp i din økonomiske situasjon før du søker på et kredittkort. Når du også har betalingsanmerkning kan det hindre deg i og få forbrukslån og andre typer smålån.

Kredittkort uten gebyrer

Det eneste kredittkortet i Norge som ikke har noen transaksjonsgebyrer eller årsgebyr er Komplett Bank MasterCard. Alle andre kredittkort i Norge har gebyrer, utenom dette kortet.

Har kredittkort inkludert forsikring?

Når du bruker kredittkort er du vanligvis dekket av forsikring ved tyveri, tap eller skade. Det er imidlertid viktig å sjekke vilkårene for kortet ditt for å se hva som er inkludert og ikke. Noen kredittkort inkluderer ikke forsikring, så du må få det separat av en bank, eller privat forsikringsleverandør. Inkluderer kredittkort forsikring? Svaret er vanligvis ja, men det er viktig å sjekke vilkårene for kortet ditt for å være sikker.

Kilder brukt i denne artikkelen:

Rask, enkel og gratis sammenligning av kredittkort

Innholdet er beskyttet etter åndsverksloven | 2022 Medienor AS | Org. nr: 924 303 263